top of page
  • Team BKNews

Полицията с интервю относно случая на Kris Wu и Du Meizhu


Beijing News пуснаха интервю с полицията, отговорна за разследването на случая на Kris Wu и Du Meizhu, в което споделят повече детайли, базирано на това, което публиката иска да знае:

Beijing News: Когато полицията получи жалбата на майката на Kris Wu, как започна работата?
Полицейско управление Chaoyang: Човекът, който подаде жалбата, предаде имейлите, скрийншоти от разговорите и някои доказателства, твърдейки, че е бил измамен от Du Meizhu. Имейлът беше изпратен от името на DMZ, имаше общо 8 души, които твърдяха, че ще разкрият криминални факти, свързани с Kris Wu. Човекът, подал жалбата, също показа разговор между акаунт в WeChat, който твърди, че е DMZ, и адвоката на Kris Wu, искайки компенсация от 8 млн. (по-късно обсъждано за 3 млн.). Човекът твърдеше, че Kris Wu е изнудван от DMZ. Чрез разследването ни разбрахме, че съобщенията, получени от човека, докладвал случая, не са изпратени от самата DMZ. По-късно разбрахме, че е заподозреният Liu X Tiao.
Beijing News: Каква е била целта на престъплението му?
Полицейско управление Chaoyang: Заподозреният Liu X Tiao е мъж с основно образование. Той призна, че след като е видял инцидента между двете страни в интернет, е усетил, че може да има печалба, така че е регистрирал нов акаунт в Weibo, WeChat и акаунти в Aliplay. Играл е 3 роли и отделно се е свързал с DMZ и персонал в студиото на Kris Wu и е извършил измамата.
Beijing News: Как по-точно е станала измамата? Кои три личности е имитирал?
Полицейско управление Chaoyang: Първата личност е на жена, която е жертва. Регистрирал е нов акаунт в Weibo и се е свързал с DMZ, твърдейки, че е жертва на измамата на Kris Wu. Добавил я е в WeChat, след като е спечелил доверието ѝ, и е измъкнал много детайли относно връзката ѝ с Kris Wu. Всичко това е било подготовка за следващата роля.
Втората самоличност, която Liu X Tiao е имитирал, е DMZ и той се свързал с адвоката на Kris Wu от нейно име, искайки компенсация от 8 млн. Другата страна не се съгласила и крайната сума била смалена до 3 млн. Той предал собствената си сметка и тази на DMZ на другата страна. Все още използвал името на DMZ, за да се свърже с другата страна, и им казал, че другата сметка е на семействата на други жертви. Но от страна на Kris Wu били преведени само 500 хил. юана в сметката на DMZ, което довело до провал на първата измама. Не получил парите от Kris Wu, така че Liu X Tiao започнал с третата си самоличност - адвоката на Kris Wu. Той се свързал с DMZ с името на адвоката, искайки от нея да подпише споразумение. DMZ отказала да го подпише, тъй като не ѝ правело услуга. Liu X Tiao продължил да използва името на адвоката, за да си поиска 500-те хиляди обратно и оставил личния си акаунт в Aliplay. DMZ се съгласила и върнала 180 хил. в сметката му.
Beijing News: Всъщност DMZ и Kris Wu не са имали директен контакт по този въпрос, но са били превеждани пари?
Полицейско управление Chaoyang: Да, включително и Kris Wu, майка му, адвокатът, персоналът - DMZ не е била в контакт с никого от тях. Когато получила 500 хил., била много изненадана. А защо е върнала само 180 хил., това, което разбираме, е, че има дневен лимит за Aliplay. DMZ превеждала известна сума всеки ден и когато Liu X Tiao бил хванат, дотогава получил общо 180 хил. юана.
Beijing News: Какви са детайлите за връзката между DMZ и Kris Wu?
Полицейско управление Chaoyang: Според разследването е истина, че двамата са имали сексуални отношения, след като са пили на събиране в дома на Wu. След като станали приятели в WeChat, отначало често поддържали връзка, но по-късно ставало по-рядко. До април тази година Kris Wu вече не отговарял на нейния WeChat. DMZ спомена, че мобилните им телефони са били взети по време на събирането, но Kris Wu направи публично изявление, отричайки това. Но според разследванията ни по-късно, на такива техни събирания, преди да започнат, се събирали всичките телефони и се слагали настрани заедно.
Beijing News: Относно публичните обвинения от DMZ към Kris Wu - какъв е сегашният прогрес на разследването?
Полицейско управление Chaoyang: Все още предстои да получим каквито и да е докладвания от DMZ и други, които твърдят, че са жертви.
Beijing News: В известието бяха споменати още двама души - приятелката на DMZ - Liu X Wen - и интернет авторът Xu X. Каква роля имат те в инцидента?
Полицейско управление Chaoyang: Според разследванията мотивът на DMZ, когато започнала да поства в интернет, бил да увеличи популярността си в интернет. Liu X Wen е първият човек, който ѝ помогнал, тя публикува първият изобличителен пост през юни.
Xu X се свързал с DMZ на 13 юли, след като инцидентът се поуталожил, и ѝ помогнал да напише повече от 10 поста след 16 юли. Xu X ни каза, че тези постове са на база информацията, осигурена от DMZ, той я събрал и работил върху нея, за да я завърши.
Xu X каза, че когато видял, че в играта се включили медиите, си помислил, че може да стане известна след това, така че имал намерения да ѝ бъде мениджър в бъдеще. До днешна дата не е получавал никакво заплащане, но когато пристигнал в Пекин, от 15 юли нататък DMZ плащала храненията му и квартирата.

Източник: Weibo, cdrama tweets


bottom of page