top of page
  • bknmoni

KQ Entertainment относно плагиатството в "My Teen Girl" + Soyeon и Cube Entertainment с извинение


Jeon Soyeon от (G)I-DLE и нейната агенция Cube Entertainment изразиха своето становище относно проблема с финалната песен на “My Teen Girl” и нейното предполагаемо плагиатство. “My Teen Girl” е състезание за дебют на женска група и финалът на предаването беше на 27 февруари. Jeon Soyeon беше ментор в шоуто и подари на участниците песента “SUN”, която е композирала специално за тях за финала. След като той се излъчи, хората са забелязали прилика с песента на ATEEZ от 2019 г. “Wave”. Агенцията на ATEEZ - KQ Entertainment каза, че въпреки че името на продуцентския екип е бил включен в кредитите на “SUN”, те не са дали разрешение за използване на песента или името на продуцента.

Ето какво казаха от там:

Здравейте, това е KQ Entertainment.
След като група от участници изпълни песента “SUN” в първия рунд на финала на “My Teen Girl” на 27 февруари, агенцията ни получи множество жалби чрез имейли, че припевът е с копирана мелодия от песента на ATEEZ - “Wave”.
Прегледахме информацията и открихме, че в кредитите на песента е екипът от продуценти в нашата агенция Eden-ary.
Бихме искали да заявим ясно тук, че е нямало предварително обсъждане за това с Eden-ary или с нас.
С цел зачитане на работата на създателите, ние искаме хората да се въздържат от безразсъдни спекулации и да спрат съобщаването на фалшиви неща в песните си.
Благодарим Ви.

По-късно от Cube Entertainment казаха:

Здравейте, това е Cube Entertainment.
Това е нашето официално изявление относно противоречията около финалната песен “SUN” за “My Teen Girl”, където Jeon Soyeon участва като композитор.
Първо ние се извиняваме, че причинихме противоречия с излизането на “SUN”.
След като финалът се излъчи, прегледахме ситуацията и забелязахме приликата на част от мелодията с друга песен. Нашият изпълнител Jeon Soyeon говори с продуцента на тази песен за ситуацията и се извини.
В този процес ние преценихме, че тъй като бяхме признали приликата, трябваше да дадем кредит на първоначалните продуценти. След дискусията на Soyeon с него тя изпрати искане до компания за промяна на кредитите на “SUN”. Един час преди да излезе, агенцията на производителя ни каза, че се противопоставят на това, но тъй като искането вече е било направено, песента е била пусната преди да бъде разгледана опозицията им.
Още веднъж се извиняваме за тази ситуация, в която кредитите бяха променени без конкретна дискусия с въпросния производител и тяхната агенция. Ще направим всичко възможно, за да не се повтори този проблем.
Благодарим Ви.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page