top of page
  • Team BKNews

KQ Entertainment и “Idol Radio” с извинения за видео зад кадър с ATEEZ


На 8 юли “Idol Radio” пуснаха видео зад кадър от радиопредаването с ATEEZ, в което San и Yunho пеят скандалната песен “Curry”. Песента излезе преди повече от десетилетие и стана хит в Южна Корея, но е смятана за проблемна. Текстът и хореографията създават вредни стереотипи за южноазиатската култура.


KQ Entertainment пуснаха следното изявлене по този въпрос:

Бихме искали да адресираме проблемите относно онлайн съдържанието на “Idol Radio” по MBC, пуснато вчера следобеда, с участието на ATEEZ.
Изпълнителите нямаха конкретно намерение с действията си във въпросния кадър, но без да предполагат, нараниха много от феновете. Бихме искали да изразим искрените си извинения към феновете, които са почувствали такова неудобство и разочарование.
Ще работим упорито, за да създадем мениджмънт система, която образова по-добре и предотвратява подобни действия, и с която няма да предизвикваме тревога на феновете в бъдеще.

“Idol Radio” по MBC също пуснаха изявление:

Във видеото зад кадър на “Idol Radio”, което беше пуснато на 8 юли, имаше кадър с песента “Curry”. Извиняваме се, че предизвикахме неудобство на зрителите по света чрез кадър с въпросната песен.
Нямахме лоши намерения и се чувстваме дълбоко отговорни, че не проверихме това. Ще сме наясно с проблема, за да не възникне отново.
Ще продължим да мислим за подобрено съдържание, така че да можем да се отплатим за интереса и подкрепата, които давате на “Idol Radio”.

Източник: Soompi, Koreaboo


Comments


bottom of page