top of page
  • Team BKNews

Корейската болница St. Mary изправена пред критики заради предполагаемите си практики на наемане


Корейската болница St. Mary в град Bucheon, западно от Сеул, беше разкритикувана заради разкритието на предполагаемите практики за наемане.


Според репортаж на JTBC News през лятото на 2020 г. болницата е интервюирала 1 900 медицински сестри за позиции.


На база автобиографиите на кандидатстващите около една трета от тях достигнали до интервю лице в лице. Според новините обаче, имало притеснителни изявления, написани в бележките на служителите, провели интервютата.

Бележките на решаващите съдържали описания на външния вид на кандидатите като: "непривлекателен", "изражението изглежда мрачно", "пълен" и "хилав".


Още по-притеснителното е фактът, че всички кандидати, чийто външен вид бил описан негативно, се провалили на интервюто, докато един кандидат с положителни описания като "срамежлив" и "усмихва се много", е преминал.


Представител на профсъюза на корейските здравни и медицински работници изрази шок от разкритието:

Шокиращо е, защото външният вид не може да е критерий за наемане. Особено за болница, чиято работа е свързана с живота на пациентите. - Park Min Sook

Синдикатът на корейските здравни и медицински работници заяви, че ще поиска специален одит на практиките за наемане в болницата в пет от нейните местоположения.


При опит за свързване за коментар болницата разкри, че е наясно с проблемите относно оценяването на кандидатите и че незабавно е предприела коригиращи мерки. Болницата също твърди, че външният вид не е бил единственият критерий за наемане и са взети предвид и други.


Източник: KoreabooComments


bottom of page