top of page
  • bknmoni

Жена беше подпалена от мъж в 70-те си години, след като го докладвала на полицията за преследване

Ужасяващият ефект от слабата защита на жертвите на преследване.

На 8 декември корейско време полицейският участък Dobong в Сеул съобщи, че е арестувал и разследва 77-годишен мъж, идентифициран като "А", по обвинения в палеж и убийство. Мъжът вече е бил разследван за преследване на бившата си приятелка "B".

Според статиите "B" е управлявала магазин в Dobong-gu, където "А" е бил вечерта на 7 декември, напръскал я със запалими вещества и я запалил. Полицията смята, че мъжът е подпалил жената за отмъщение, след като тя е подала сигнал срещу него. "А" вече е получил наказание през юли тази година по Закона за наказанието за преследване. Въпреки него той отново беше обвинен два пъти миналия месец. Полицейското разследване очевидно е трябвало да започне на 12 декември. Не са взети никакви подходящи мерки за лична защита на жертвата, като разполагане на патрулни коли до дома ѝ или осигуряване на интелигентни местоположения.

След ужасяващия инцидент "B" е с изгаряния първа степен и се лекува в болница. Извършителят също е с изгаряния трета степен, което засега спира разследването.

Полицейски служител увери медиите, че разследването ще бъде извършено веднага след като заподозреният бъде изписан от болницата. Междувременно те се опитват да разберат точните подробности около инцидента, разговаряйки с очевидци.

Колкото и потресаващо насилие да е, това далеч не е единственият инцидент в Южна Корея. Само за тази година престъпленията, свързани с преследване, отнеха множество жертви. Преди няколко месеца излезе случаят с Jeon Joo Hwan, 31-годишен мъж, който е преследвал колежката си в продължение на 2 години, преди да я намушка до смърт в метростанция. Въпреки че случаят се превърна в движеща сила за новоприетия закон срещу преследването в нацията, мрачната реалност изглежда непроменена. Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page