top of page
  • albenacacheva

Корейка нападнала трима пътници в метрото, защото я нарекли "лелка"


На 3 март корейско време жена, пътуваща по линията Suin-Bundang на метрото в Сеул, е арестувана на мястото, където е нападнала трима пътници с нож.


Според полицията и други свидетели жената - облечена в червена връхна дреха - е започнала да размахва оръжието в пътническия вагон около 17:35 ч. След подаване на сигнал полицията е изпратена в най-близката станция около 17:43 ч.

Докато полицията чакала влака на най-близката гара, пътниците в купето се опитали да спрат жената. Трима пътници се приближили до нея в опит да я спрат и в крайна сметка тя причинила рани и на тримата. Един пътник и една пътничка са с наранявания по лицето, а друга пътничка е с прободна рана в бедрото. Въпреки че няма жертви, раната на бедрото на пътничката е сериозна.


След ареста на жената полицията разкрива, че тя "не е имала намерение да убива". Според полицейското разследване жената започнала нападението, когато друга пътничка я нарекла "лелка" (ajumma 아줌마, корейски термин, използван най-често за омъжена жена или жена на средна възраст) и я помолила да "намали звука на мобилния си телефон".

Друг пътник помолил жената да намали звука на мобилния си телефон. Пътникът се обърнал към жената с "лелка", което разстроило жената. По-късно тя признала, че терминът я е обидил, тъй като смята, че не е достатъчно възрастна, за да бъде класифицирана като "лелка". Тя също така обяснила, че не е имала намерение да убива, заявиха от полицията.

Въз основа на разследването на жената полицията заключва, че на жената ще бъде повдигнато обвинение за нападение, а не за опит за убийство. Полицията също така посочва, че в чантата на жената е имало психиатрични лекарства, както и данни за това, че е била лекувана от психични заболявания, включително депресия, и заключва, че нападението е било "неумишлено".


Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page