top of page
  • Team BKNews

Запис с възрастна жена и полицията в Пусан предизвика обществено недоволство


Ексклузивен новинарски сегмент на MBN показа ужасяваща среща между корейски възрастен гражданин в 70-те си и полицейския отдел в Пусан, като записът от камерите предизвика национални критики.


На 14 декември 2022 г. жената е забелязана да влиза в полицейското управление след полунощ. Възрастната жена, за която по-късно стана ясно, че е изпуснала последния влак за дома си, нямала познат в града и пари, така че потърсила подслон заради студеното време.


Камерите са записали един от полицаите, който разговарял с жената. Докато тя чака, без да прави проблем, след 40 минути друг полицай я кара да стане от мястото и я гони от управлението.

Полицаите също така са записани да заключват вратите на управлението, за да не може жената да се върне. В интервю с MBN тя обясни, че е молила "да ѝ позволят да остане още малко", но полицията била категорична, че трябва да напусне.

Тя също твърди, че в процеса на гонене полицаите са били твърде груби с нея, в резултат на което е изкълчила гърба си:

Полицаите започнаха да се държат с мен като с бездомна. Дори по-лошо, отколкото с бездомен. Така че ги помолих да са мили с мен. Толкова ужасно ли е това?

От полицейското управление казват пред MBN, че е трябвало полицаите да я изгонят, защото управлението е получавало много обаждания за патрул и защото тя се е изнервяла и е прекъсвала полицаите. Записите обаче показват, че тя е седяла през цялото време освен когато става веднъж за чаша вода.

След като била изгонена, жената ходила дълго до друго полицейско управление, където успяла да изчака до идването на първия влак. Новините разкриват, че случаят с жената станал ясен, когато несвързаното полицейско управление започнало да разследва какво е станало.

След новините, полицейското управление и полицейският отдел Busan Dongbu получиха огромни обществени критики. Началникът на полицейския отдел Busan Dongbu пусна официално изявление чрез сайта и обеща да бъдат предприети дисциплинарни мерки срещу замесените полицаи, ако се налага.

Главният полицай на полицейско управление Busan Dongbu е.
Относно инцидента на 14 декември, когато полицаите ни са премахнали посетител от управлението, бих искал искрено да се извиня на възрастната жена. Също се извинявам, че разочаровам корейските граждани.
Съжалявам, че полицаите не са успели да видят трудностите, през които тя е минавала тогава. Ще се уверя, че случаят се разследва внимателно. Ако е необходимо и подходящо, ще бъдат предприети дисциплинарни мерки.
Южнокорейските полицейски сили ще продължат да обръщат внимание на това, което гражданите искат. Ще работим усилено, за да защитим тези в нужда. Обещаваме, че това няма да се случи отново.
Още веднъж се извинявам на жената и на гражданите на Корея, разочаровани от инцидента.

Междувременно възрастната жена е подала жалба срещу полицая, който я "нападнал".


Целият репортаж можете да гледате тук:

Източник: KoreabooComments


bottom of page