top of page
  • albenacacheva

Корейското посолство в Тайланд с предупреждение към корейците, живеещи в страната


Корейското посолство в Тайланд наскоро обърна внимание на корейските YouTube потребители и ги предупреди да не качват неподходящо съдържание, докато пътуват в страната от Югоизточна Азия, и по-специално съдържание, което включва сексуален тормоз на местни жени.


Няколко тайландски новинарски канала, включително Bright TV и Amarin TV, съобщиха по-рано този месец за корейски ютубър, който е обвинен, че е снимал тайландки по улиците без тяхно съгласие и ги е тормозил сексуално. Това предизвика предупреждението на посолството.


Тайландка, интервюирана от местни медии, заяви, че се е почувствала "уплашена и неудобно", когато мъжът, държащ камера, се приближил и я поканил на питие. Тя му отказала многократно, но YouTuber-ът не си тръгнал и продължил да я снима без разрешение. Жената казала също, че когато посетила канала му, там имало десетки видеоклипове, в които той тормози други тайландски жени.


Видеоклиповете също така съдържали вулгарно и неприлично съдържание в местни барове за хостеси и сексуално обективиране на тайландки, включително на хотелски служители.


От петък видеоклиповете са свалени, но все още има други корейски ютубъри от мъжки пол с подобно съдържание в каналите си.


След критиките от страна на тайландските жители корейското посолство в Банкок издаде предупреждение към своите граждани да се въздържат от подобно поведение, което нарушава местното законодателство.

"Да каните случайни хора на питие по улиците или да посещавате местни барове за хостеси за видеосъдържание, може да е обидно за тайландците. Освен това снимането на хора без тяхно съгласие може да бъде наказано по обвинение в нарушаване на личната информация и неприкосновеността на личния живот", се посочва в изявление на посолството, публикувано в сряда.
"Молим нашите граждани, които посещават или живеят тук, да бъдат предпазливи, за да не накърнят достойнството на страната."

Онлайн потребителите тук осъждат ютубъра за това, че е "опозорил нацията".

"Тайландската полиция трябва незабавно да го арестува. Това е отвратителено", гласи коментар в секцията за новини на Naver.

Друг коментатор пише:

"Виждал съм и други ютубъри да правят подобни неща в страни от Югоизточна Азия. Това е срамно. Правителството трябва да им отнеме гражданството".

Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page