top of page
  • albenacacheva

Корейски бейзболист е обвинен в сексуално посегателство над непълнолетно лице


Корейският бейзболист Seo Jun Won беше изхвърлен от Lotte Giants, след като стана ясно, че е разследван за извършване на сексуални престъпления срещу непълнолетно лице.


На 23 март корейските спортни фенове бяха шокирани, когато стана ясно, че питчърът на Lotte Giants Seo Jun Won е разследван за извършване на сексуални престъпления срещу непълнолетно лице. Властите не съобщават точните престъпления, които се предполага, че е извършил играчът.


Според информационната агенция Yonhap News играчът наскоро е бил разследван, без да бъде задържан за предполагаемите си престъпления. След това полицията е предала случая на прокуратурата, която го е възложила на Отдела за разследване на престъпления срещу жени и деца, който в момента разследва играча.

По-късно бе съобщено, че играчът е бил изгонен от Lotte Giants.

“Отборът проведе дисциплинарна комисия на 23 март, след като беше потвърдено, че Seo Jun Won е бил разследван от полицията за престъпления срещу непълнолетно лице. Отборът реши да приложи най-тежкото си наказание, независимо от резултата от прокурорското разследване.“ заяви Kim Tae Woo, репортер на SPOTV.

Lotte Giants публикуваха следното изявление:

“Lotte Giants биха искали да се извинят за позорния инцидент, причинен от един от нашите играчи. Непростимо е играч, който е подкрепян от феновете, да извърши престъпление срещу непълнолетно лице. Това деяние е особено възмутително, тъй като е извършено срещу деца, които се възхищават на играчите и мечтаят да станат такива. Този инцидент нарани толкова много хора. Признаваме факта, че не сме управлявали правилно нашите играчи, и бихме искали да се извиним още веднъж за това, че сме предизвикали противоречия в обществото. Отборът ще работи, за да предотврати това да се случи отново, като рутинно обучава играчите си по въпросите на сексуалното насилие и сексуалното образование.
Бихме искали да се извиним още веднъж на всички фенове, които обичат и подкрепят Lotte Giants.”
- Lotte Giants

Източник: Koreaboo

bottom of page