top of page
  • Team BKNews

Корейският университет вече няма да приема кандидати с история на училищно насилие


Наскоро Корейският университет съобщи включването на историята на училищна агресия в редовния си процес по прием. Новата политика цели да изключи ученици с досие на училищно насилие дори ако отговарят на критерия, свързан с оценката за академичните им способности (CSAT).


В ексклузивно интервю с E-Daily на 22 март ректорът Kim Dong Won подчерта нуждата от строги действия срещу извършителите на училищно насилие. Той заяви, че дори ако ученик с история на училищна агресия постигне точките, необходими за прием, трябва да бъде дисквалифициран от него.


Политиката идва в отговор на скорошни случаи, в които извършители на училищно насилие бяха приети в престижни университети, въпреки че са получили най-много приспадане от точките заради поведението си. Например синът на адвоката Jung Su Sin беше приет в СНУ, един от най-престижните университети в Южна Корея, въпреки че е извършител на училищен тормоз с наказание от 8-о ниво.


За съжаление, жертвата на този конкретен случай страда от посттравматично стресово разстройство и дори прави опит за самоубийство поради травмата от насилието. Това подчертава важността на прилагането на строги политики за предотвратяване на появата на училищна агресия.


Ректорът на Корейския университет заяви, че въпреки че отразяването на училищното насилие в досието на ученика е имало ограничение преди, сега е необходимо то да се включи в редовния процес по прием.

Източник: All kpop


Opmerkingen


bottom of page