top of page
  • albenacacheva

Южна Корея ще започне да издава мобилни лични карти през следващата година


През втората половина на следващата година Южна Корея ще започне да издава мобилни лични карти, които ще имат същия правен статут като сегашните пластмасови, заяви министърът на вътрешните работи във вторник.


Министерството наскоро публикува предварително законодателно известие за планираното преразглеждане на Закона за регистрация на жителите с цел въвеждане на мобилни регистрационни карти на фона на засилващата се социална тенденция да се излиза без портфейл, съобщиха служители на министерството.


Ако законът бъде приет, както е планирано, хората ще могат да получат мобилни лични карти от втората половина на следващата година, заявиха служителите.


Предвидените мобилни лични карти криптират информацията за идентификация и я записват на смартфони, и имат същия правен статут като пластмасовите лични карти.


Пластмасова и мобилна лична карта могат да се издават едновременно, но мобилната карта автоматично се обезсилва, ако пластмасовата версия се преиздаде.


Понастоящем министерството обслужва шофьорски книжки както в пластмасов, така и в мобилен формат.


От юли миналата година министерството предоставя и услугата за мобилна идентификация, но тя е ефективна само за целите на идентификацията на летищата, при продавачите на алкохол и на някои други места, и не може да се използва във финансови институции.


Източник: The Korea Times

bottom of page