top of page
Team BKNews

Прокуратурата поиска смъртна присъда за заподозрян в убийство


В понеделник държавната прокуратура поиска от съда да осъди на смърт заподозрян за убийство на три жени от едно и също семейство.


Срещу заподозрения Kim Tae-hyun, на 24 г., са повдигнати пет обвинения, които включват убийство, влизане с взлом и тормоз, през април.


Той беше арестуван на 25 март в дома на жертвите в Североизточен Сеул, където предполагаемо е убил жена, която е преследвал, майка ѝ и по-малката ѝ сестра два дена по-рано.


В заключителните си аргументи в Северния окръжен съд в Сеул в понеделник прокурорите заявиха:

Няма място за разглеждане на наказание, различно от смъртна присъда, за обвинения, тъй като той „умишлено е извършил престъпленията си“ и е показал „изключително пренебрежение към човешкия живот" и не показал „сериозни угризения„ за „безмилостните си убийства„.

Заподозреният каза, че „сърцето му се къса за жертвите„ и им се извини.


Kim се престорил на доставчик, за да влезе в дома им, и убил най-младата жена, която била там по това време. След като я убил, изчакал другите две да се приберат и ги намушкал до смърт, когато пристигнали, казаха от полицията.


Той твърди, че се е запознал с жената миналата година чрез онлайн игра и че е извършил убийствата от недоволство, че тя не се срещала с него и спряла да комуникира.


Източник: Yonhap news

Comments


bottom of page