top of page
  • Team BKNews

Властите в Южна Корея се борят с дървениците, за да успокоят обществото


Южнокорейските власти работят за ограничаване на нашествията от дървеници, които предизвикаха безпокойство в цялата страна.


Най-малко 17 огнища са докладвани в столицата Сеул и в градовете Пусан и Инчон към 5 ноември, съобщават местните медии.


Сеул е заделил 500 милиона вона и е създал екип за реагиране, който да се справи с дървениците.


Кръвосмучещите насекоми също бяха неотдавнашен източник на обществена тревога във Франция и Обединеното кралство.


Нашествия от дървеници в Южна Корея бяха докладвани през септември в университет в град Тегу в югозападната част на страната. По-късно беше съобщено, че са в туристически обекти и обществена сауна.


Някои южнокорейци стоят далеч от кината и обществения транспорт от страх от дървеници.


Преди неотдавнашното избухване се смяташе, че Южна Корея е унищожила дървениците след национална кампания за унищожаване през 60-те години на миналия век.


Въпреки че дървениците не предават болести, ухапванията им могат да причинят силен сърбеж. Разчесването за облекчаване на сърбежа може да причини рани, които могат да доведат до инфекции или белези.


Хората в Сеул се стичат в обществените здравни центрове, като искат да бъдат проверени ухапванията им от насекоми и търсят съвет относно мерките, които трябва да предприемат, се казва в местни статии.


Предвижда се столичното правителство на Сеул да инспектира около 3200 обществени съоръжения, включително хотели и бани, за да оцени техните санитарни условия.


Правителството ще се срещне и с частни експерти, за да обсъдят най-добрите практики в борбата с дървениците.


Сеул планира редовно да загрява платнените седалки в подлезите в целия град и да заменя платнените седалки с други материали.


Неотдавнашните препоръки на властите за използване на определени видове пестициди срещу дървеници предизвикаха противоречия, тъй като последните проучвания ги счетоха за неефективни, съобщи южнокорейският национален всекидневник JoongAng Daily.


Източник: Би Би Си

bottom of page