top of page
  • albenacacheva

Японецът Ryoyu Kobayashi спечели Световната купа по ски скокове


Японецът Ryoyu Kobayashi спечели Световната купа по ски скокове в неделя, след като най-накрая изпревари германския си съперник Karl Geiger в последния ден от продължилата месеци борба.


Kobayashi (25) завърши осми в неделния финал на Световната купа в Планица, Словения, като спечели достатъчно точки, за да се справи с Geiger, който беше 16-и, и да спечели общата титла. Kobayashi завърши с 1621 точки срещу 1515 точки на Geiger.


При яркото слънце и пролетните температури Geiger бе първият, който поздрави Kobayashi.


Японецът, шампион на турнира "Четирите шанци" тази зима, спечели втора обща титла за Световната купа в кариерата си след триумфа си през 2018/19 г.


Олимпийският шампион в индивидуалното класиране на Норвегия Marius Lindvik направи скокове от 241,5 и 245,5 метра, за да спечели последното състезание за Световната купа в неделя, изпреварвайки японеца Yukiya Sato.


Германецът Severin Freund (33), абсолютен шампион за Световната купа за 2014/15 г., обяви оттеглянето си, след като завърши сезона на 30-о място.


Трикратният индивидуален световен шампион и олимпийски отборен медалист от 2014 г. скъса кръстни връзки през 2017 г., но се завърна и в крайна сметка спечели отборната световна титла с Германия миналата година.


Източник: Japan Today

Comentarios


bottom of page