top of page
  • Team BKNews

Нова глава в китайската фен култура: какви мерки ще се прилагат от сега нататък?


Както стана ясно, в Китай започна кампания за подобряване на онлайн средата и регулиране на фен кръговете (粉圈). Последните дни бяха изключително динамични в предприемането на необходимите мерки за това, а CCTV News обявиха нови правила. Ето какви са те:

- Забранено е на непълнолетните да участват във фен подкрепа, която изисква плащане, непълнолетните не могат да заемат лидерски позиции/mgmt в групи.
- Отменят се класиранията на знаменитостите, класациите на музика, драми и филми могат да останат, но не трябва да споменават индивидуални лица
- Уеб предаванията не могат да изискват от зрителите да харчат пари, за да гласуват. Забранено е на уеб предаванията да насочват и окуражават нетизените да купуват предмети или ВИП абонамент, за да гласуват за участници.
- Фен войните са забранени. Платформите ще бъдат строго наказани, ако не се справят навреме както трябва с акаунти, които вземат участие в атаки и клевети, подстрекават фенски войни.
- Класациите на музика/драми/филми не могат да изискват феновете да гласуват/харчат пари/плащат за ВИП абонамент. Фокусът трябва да бъде върху качеството на работата.
- Трябва да се сложи край на фен групите “kongping” (фенове, които контролират коментарите) и на събирането на средства. Това също включва групи за клюки, “data” групи и други.
- Албумите на знаменитости/продажбите на продукти и други свързани продажби не могат да показват класации на продажбите или индивидуален брой на продажбите. - Продажбите на продукти не могат да изискват от феновете да отключват "мисии" чрез покупки.
- Акаунтите на артистите, екипите/компаниите, фен клубовете и други, които подстрекават фен войни, ще бъдат заглушени, ограничени и дори затворени.

Източник: c-drama tweets

Comments


bottom of page