top of page

Продуцентът Ким Те Хо: "Най-голямата ми награда е запознанството с Хьона"


Ким Те Хо е продуцент, познат още и под името Big Sancho, създал едни от най-големите хитове в к-поп индустрията за известни групи като 4MINUTE, BTOB, CLC и PENTAGON, които и до днес са много обичани. Прочетете какво ни разказа той в ексклузивно интервю за работата си с песни и изпълнители.


Бележка: Интервюто е публикувано за първи път през март 2019 година.

Като за начало, може ли да се представиш на читателите ни?

За мен е чест да бъда интервюиран от вас. Казвам се Bicksancho, к-поп продуцент. Имам много други песни, включително Red на HyunA, Crazy на 4Minute и LATATA и HANN за (G)IDLE.


Трудно ли е писането на песни? Какво те вдъхновява?

Винаги е трудно да правиш песни. Колкото повече разчитам нещо да ме вдъхнови, толкова по-трудно става. Така че обикновено съм вдъхновен от артисти и понякога идеите се раждат по време на обикновени разговори с тях. Филмите и драмите също ми помагат.


Кога започна да пишеш песни и каква беше мечтата ти като дете? Тя осъществила ли се е?

Първият път, когато написах песен, бях в колежа. Когато бях малък, мечтата ми беше художник на анимации. Но когато станах на 15 години и се срещнах с бас китарата, се влюбих в музиката. Започнах да мечтая да стана продуцент и до известна степен мечтата ми се сбъдна. Но има още работа за вършене.


Забелязахме, че с Хьона работите върху нещо ново. Може ли да ни споделиш какво да очакваме в бъдеще?

Да работя с Хьона е по-малко работа и повече като мотаене с приятели. Не планирахме да използваме нищо конкретно за този албум, само се забавлявахме да си подхвърляме идеи. Така че направихме няколко песни, но за жалост, не мога да кажа дали или кога ще бъдат пуснати и какви ще са.


Кога стана част от Ymmy Tone?

Yummytone е новият ми продуцентски екип, който открих, след като напуснах Cube Entertainment през април 2018 година. Ще стане вече година след 3 месеца.


Има ли знаменитост, с която искаш да работиш в бъдеще?

Хон Джин Йон. Голям фен съм лол.


Кое, мислиш, е най-голямото ти постижение?

LATATA е най-голямото ми скорошно постижение. (G) IDLE спечелиха наградата за рукита на различни награди.

Но срещата с Хьона беше важно събитие в живота ми. Тя е артист, на когото винаги съм благодарен.

Част си от специалния мини албум на TVXQ за 15-ата им годишнина, нали? Молим, сподели ни дали имаше някакви трудности по време на писането. Как беше работата с членовете на TVXQ?

Беше голяма чест да напиша песен за TVXQ, най-добрите идоли. Особено Yunho е на същата възраст като мен, така че усетих нещо ново. Обичаха песните ми толкова много. Бях уважителен и благодарен за записите им. Беше много смислена работа. Искам да работя отново.


Като композитор, коя е любимата ти песен?

Моите песни? Най-много харесвам Yaya на CLC от песните си. Много се забавлявах, докато работех сам. Но харесвам песните, които не са се продавали най-много хаха. Сред к-поп песните, които съм чул наскоро, харесах соловата на Jenny.


Как прекарваш свободното си време?

Обичам риболова, играенето на видеоигри и гледането на Netflix. Но най-много обичам да си лежа и просто да релаксирам.


В страната ни - България - има много талантливи хора, които обичат да показват танцувалните и певческите си умения. Какво би пожелал на младите българи, които искат да продължат да се занимават с музика в живота си?

Надявам се да не се отказвате и да продължавате да се предизвиквате. Има много хора, които тренират или искат да станат идоли. Конкуренцията е убийствена и изисква постоянна практика, но много малко наистина дебютират. Определено не е лесно. Напоследък има повече възможности чрез YouTube и социалните мрежи, така че, ако се наслаждавате и работите усилено, можете да сбъднете мечтите си. Най-важното нещо е умението.



bottom of page