top of page
  • Team BKNews

Kim Sae Ron ще бъде изправена пред съда след повдигане на обвинение в шофиране в нетрезво състояние


Според правните среди Наказателният отдел 5 на на централната окръжна прокуратура на Сеул (главен прокурор Choi Woo Young) е повдигнал обвинение без задържане на Kim Sae Ron на 16 декември по обвинение в нарушение на Закона за движение по пътищата (за шофиране в нетрезво състояние без предприемане на действия след инцидента). Съобщено е и че пътник в 20-те си години, също в превозното средство с Kim Sae Ron по това време, е бил препратен на съдебен процес без задържане поради подозрения в подпомагане и подбуждане към шофиране в нетрезво състояние.


Kim Sae Ron е заподозряна в причиняване на щети, докато е карала под влияние, удряйки се в множество дървета и мантинели в район Gangnam на 15 май около 8 ч., корейско време. При инцидента е счупен и трансформатор, което довело до прекъсването на електричеството на 57 бизнеса в близост, възстановено в рамките на около 3 часа.


По време на инцидента нивото на алкохол в кръвта на Kim Sae Ron било 0,2 процента, надминавайки минимума от 0,08, необходим за изземването на шофьорската книжка. Освен това Kim Sae Ron е отказала да измерят нивото на алкохол в кръвта ѝ, така че полицията отишла в Националния институт за научни изследвания, за да поиска кръвен тест.


След инцидента Kim Sae Ron използва социалните мрежи, за да публикува извинение.


Полицията е препратила Kim Sae Ron на прокуратурата на 28 юни, а прокуратурата е решила начина си на действие 6 месеца по-късно.


Източник: Soompi

Comments


bottom of page