top of page
  • Team BKNews

Kim, най-младият държавен служител, преминал изпита, е открита мъртва в дома си


На 9 февруари медиите съобщиха за млада жена, която е държавен служител от 7-ми ранг, която е била открита мъртва в дома си.


Оказва се, че тя е познато лице на публиката, тъй като е участвала в предаването на tvN You Quiz On The Block като най-младия държавен служител, преминал изпита само на 20-годишна възраст. Преди смъртта си, тя работела в Сеулския музей на изкуството (SeMA).


В момента случаят се разследва, но засега не са открити доказателства за убийство. По повод спекулациите, че е била тормозена на работното си място, от SeMA заявиха, че повечето служители работели от дома си заради пандемията от COVID-19:

Служителят работеше от година за изследователския отдел на музея. Никога не сме чували да е била тормозена на работното си място. Ако на служителите им е трудно, обикновено се консултират с управленския отдел или с техните ръководители, но въпросната служителка никога не е отправяла искания за промяна на отдела или смяна на обхвата на работата си.

Съобщено е, че SeMA е в дискусии със семейството на починалата, защото:

Вместо разследване, имаме чувството, че по-подходящо е да се приготвим за погребението.

В предаването тя привлече вниманието на зрителите заради уникалния си кариерен път и чара си. Въпреки че образованието й е в сферата на театъра, тя успява да премине изпитите за държавен служител в ранна възраст.


Тогава тя сподели за работата си:

Отначало ми беше трудно да се приспособя. Работата е напълно различна от училищния живот. Нямаше никого, който да е около моята възраст и съм единствената жена в отдела, в който бях пратена, така че е малко трудно.

Междувременно, епизодът, в който тя участва, е изтрит след новините, включително и в социалната мрежа на tvN.


Източници: Koreaboo, Korea Times

bottom of page