top of page
  • bknmoni

Kiel Tutin - хореограф на TWICE, BLACKPINK, MONSTA X, SOMI и още

Сигурни сме, че познавате поне една песен с негова хореография! Но какво знаете за този човек? В статията ще може да се запознаете повече с Kiel Tutin и с какво е допринесъл за корейската култура и нейното популяризиране.


Kiel Tutin е роден на 21 октомври 1995 г. във Великобритания. Въпреки това той израства в Съединените щати.


Относно семейството си, той не споделя много лични неща. Живял е със своя приятел Alex Lima, но през 2016 г. се разделят. Малко по-късно Kiel започва връзка с Carl Flavell.

Добре познат е като танцьор и хореограф към Sorority Dance Crew, който е част от Royal Family към Palace Dance Studio. През 2015 г. Kiel напуска Sorority.


В момента той преподава своя стил в над 30 страни. Работи с множество артисти, на които хореографира музикални клипове, шоу награди и световни турнета.


Някои от артистите, които работят с него, са: Jennifer Lopez, J Balvin, тайванската звезда Jolin Tsai, китайският идол Kun, а представители на корейската музика са: BIG BANG, 2NE1, 4MINUTE, HyunA, ITZY, BLACKPINK, TWICE, STAYC, iKON, JYP, MONSTA X, SOMI и др.


По-надолу ще се запознаете с песните, над които е работил за азиатската култура:


- TWICE - FANCY


Малка част от demo версията:


- TWICE - Feel Special


- TWICE - MORE&MORE


- TWICE - I can't stop me


- TWICE - Cry for me


- BLACKPINK - KILL THIS LOVE


- BLACKPINK - DDU-DU DDU-DU


- Jennie - Solo

- BLACKPINK - Forever Young


- BLACKPINK - Lovesick Girls


- BLACKPINK - Pretty Savage


- BLACKPINK - HOW YOU LIKE THAT?


Demo версия:


- Създава хореография съвместно с Lisa от BLACKPINK

- 4MINUTE - CRAZY

- BIG BANG - BANG BANG BANG


- iKON - RHYTHM TA


- CL - HELLO BITCHES


- PSY - DADDY


- SOMI - BIRTHDAY

- SOMI - OUTTA MY HEAD

- SOMI - WHAT YOU WAITING FOR


- MONSTA X - Spotlight

- ITZY - NOT SHY

- HYUNA - GOOD GIRL


Demo версия:


- NiziU - Make you happy


- STAYC - SO BAD


Demo версия:


- Kun - YOUNG


- JOLIN TSAI - STAND UP


- JOLIN TSAI - MEDUSA


- JOLIN TSAI - PLAY


Участва в проектите на BLACKPINK и на други YG артисти, тъй като е част от новата танцова академия X Academy, която е към YG Entertainment.


Миналата година беше особено трудна за Kiel Tutin, тъй като той получи ужасно много хейт коментари, заплахи и то само защото работи с любими звезди на много от нас.

Той също така поясни, че единствено 20% от неговите хореографии се взимат, защото обикновено компаниите работят с различни хореографи или имат вътрешен такъв, който съчетава танците спрямо различни фактори.


Въпреки че виждаме малка част от произведението на артиста, който стои зад танца, ние можем да разберем какво е искал да покаже на публиката.


Разбира се, за направата на танц, който да впечатли публиката и в същото време идолите да могат да покажат и вокалния си талант, се изискват много усилия на повече от един или двама хореографи. Това са само една част от проектите, в които Kiel Tutin е взел участие.


Comments


bottom of page