top of page
  • Sakura

34 корейски продукции, които предстоят в Netflix през 2023 година

Актуализирано: 31.10.2023 г.


Факт: над 60 процента от абонатите на Netflix са гледали корейски заглавия през изминалата година. През цялата 2022 г. корейските сериали и филми често достигаха в списъка за топ 10 гледани продукции на платформата в над 90 страни.


Съответно Netflix удвоява корейското си съдържание през 2023 година. Платформата съвсем наскоро обяви списъка си с южнокорейско съдържание, който включва 34 предстоящи и завръщащи се заглавия, вариращи от драми до филми и предавания.


1. Love to Hate You

Love to Hate You е романтична комедия за жена, която наистина мрази да губи от мъже, и мъж, който таи дълбоко недоверие към жените. Първоначално са пълни противоположности, но скоро осъзнават, че се лекуват чрез връзката си.


Премиера: 10 февруари


2. The Glory (част 2)

Във втората на част на сериала, който се върти около тормозен ученик, тръгнал по пътя на отмъщението, Dong-eun продължава да залага капана за останалите си мишени.


Премиера: 10 март


3. Bloodhounds

Bloodhounds е история за двама души, които се оказват въвлечени в мрачния свят на лихварите. След като очарова зрителите в Hometown Cha-Cha-Cha, Lee Sang-yi поема по-суровата роля на Woo-jin, който първо среща Geon-woo като свой опонент в бокса, но в крайна сметка работи с него.


Премиера: втората половина на 2023 г.


4. Celebrity

Очаквайте блясък и драма - както заглавието подсказва, драмата ще изобрази върховете и спадовете на инфлуенсър и конкурентното естество на работата.


Премиера: втората половина на 2023 г.


5. Queenmaker

Queenmaker проследява ПР гений, ръководил екипа по корпоративна стратегия в Eunsung Group, който се гмурка в предизборна кампания на адвоката по правата на човека Oh Kyung-sook и ѝ помага да бъде избрана за кмет на Сеул.


Премиера: втората половина на 2023 г.


6. Black Knight

В този научнофантастичен сериал, развиващ се през 2071 г., хората зависят от респираторни маски, за да дишат поради изключителното замърсяване на въздуха. В това общество, което е спряло да функционира както трябва, доставчиците изпълняват много важна роля.


Премиера: втората половина на 2023 г.


7. A Time Called You

A Time Called You е романтика, в която на Jun-hee ѝ липсва приятелят ѝ, починал преди година. Тя се връща във времето и се озовава в 1998 г., където среща момче, приличащо на приятеля ѝ. Сериалът е римейк на тайванската драма Someday or One Day.


Премиера: третата половина на 2023 г.


8. Song of the Bandits

Song of the Bandits е екшън, който се развива в бурния период на японско владичество над Корея и разказва за група хора, озовали се в Gando и обединили се, за да защитят Чосон.


Премиера: третата половина на 2023 г.


9. D.P. (сезон 2)

D.P. проследява екипа за преследване на дезертьори от корейската армия, който се натъква на непознати за тях факти, докато търси избягалите.


Премиера: третата половина на 2023 г.


10. Mask GirlMask Girl е историята на Kim Mo-mi - през деня обикновен офис служител, който е несигурен във външния си вид, а вечерта - стриймър, който прикрива лицето си с маска. Тя става замесена в непредвиден инцидент и преминава през драматичен обрат на събитията.


Премиера: третата половина на 2023 г.


11. Gyeongseong Creature

Трилър, който се развива през пролетта на 1945 г. - сред най-мрачните времена в корейската история. Проследяват се двама души, които се борят да оцелеят, докато се изправят срещу чудовище, родено от човешка алчност.

Премиера: четвъртата половина на 2023 г.


12. Sweet Home (сезон 2)

Song Kang, Lee Jin-uk, Lee Si-young, Ko Min-si и Park Gyu-young – жителите на Green Home, които в предишния сезон предизвикаха огромно напрежение, докато рискуваха живота си в кървави битки срещу своите съседи, превърнали се в чудовища, се завръщат във втори сезон, за да предложат различна тръпка.


Премиера: четвъртата половина на 2023 г.


13. Doona!

Doona! изобразява романтиката между Won-joon, обикновен студент, и Doona, бивш к-поп идол, чиито пътища се пресичат, докато живеят в споделена къща.


Премиера: четвъртата половина на 2023 г.


14. Daily Dose of Sunshine

Daily Dose of Sunshine проследява живота в психиатрично отделение и хората в него. Там работи и медицинската сестра Da-eun, която е била преместена от вътрешна медицина.


Премиера: четвъртата половина на 2023 г.


15. Goodbye Earth

Goodbye Earth представя планетата в хаос, преди да бъде ударена от астероид. Разказват се историите на хората, които преживяват последните си дни на Земята.


Премиера: четвъртата половина на 2023 г.


16. Behind Your Touch

Ye-boon, която винаги е мечтала да стане ветеринар в малкия град Mujin, вместо това се опитва да свърже двата края. Един ден тя получава способности по време на посещението си в кравеферма. Тя се среща с отдадения детектив Jang-yeol и двамата започват да решават случаи заедно - от най-малките до серийни убийства.


Премиера: предстои да бъде уточнена


17. Crash Course in Romance

Романтична комедия, проследяваща историята на преподавателя Chi-yeol и бившата състезателка от националния отбор по хандбал Haeng-sun, която сега управлява магазин за гарнитури.


18. The Good Bad Mother

The Good Bad Mother се съсредоточава върху самотна майка, останала вдовица рано, която отглежда сина си Kang-ho сама. Тя става строга майка, защото не иска синът ѝ да остава без пари или власт. Благодарение на това, той става прокурор, но заради инцидент губи паметта си и отново става като седемгодишен. Майка му решава да стане лоша майка още веднъж.


Премиера: предстои да бъде уточнена


19. King the Land

Харизматичният и интелигентен наследник на King Group има всичко освен спомени от майка си. За да възстанови паметта си, той се завръща в хотел King. Там се среща с кралицата на усмивките и гостоприемството Cheon Sa-rang, която работи в хотела.


Премиера: предстои да бъде уточнена


20. Destined With You

Адвокатът Shin-yu трябва да си подсигури храма, намиращ се в планината Onju, заради проклятие, което е в семейството му от 350 години. Един ден ютубър преминава храма и умира в инцидент и Hong-jo, отдаден държавен служител, се появява пред Shin-yu, преди да унищожи храма.


Премиера: предстои да бъде уточнена


21. See You in My 19th Life

See You In My 19th Life е духовита любовна история между Ban Ji-eum, която има необичайната способност да си спомня миналите си животи, и Moon Seo-ha. Ji-eum не е привързана към предишните си животи, но когато губи Seo-ha заради инцидент, след като го среща в 18-ия си живот, тя започва 19-ия си, за да възстановят връзката си.


Премиера: предстои да бъде уточнена


22. JUNG_E

JUNG_E представя пустата Земя в 21 век, която вече е необитаема поради климатичните промени. Сред хаоса започва вътрешна война в убежището, изградено, за да оцелеят хората. Краят на войната ще се определи от намирането на начин за клониране на легендарния наемник JUNG_E.


Премиера: 20 януари


23. Unlocked

Unlocked е трилър за обикновена жена, чийто живот е преобърнат, тъй като губи телефона си с цялата си лична информация. Филмът представя зловещата реалност на тези, които не могат да живеят без телефоните си.


Премиера: 17 януари


24. Kill Boksoon

Boksoon води двоен живот - тя е и майка на тийнейджърка, и професионален убиец към агенцията MK. Тя се озовава между мисията за убийство и отглеждането, като отказва да изпълни определена мисия, но е хвърлена в неизбежна битка.


Премиера: първата половина на 2023 г.


25. The Match

Ученик и преподавател, както и легендарни съперници, изиграват играта на живота си чрез Go.


Премиера: втората половина на 2023 г.


26. Believer 2

Believer 2 е криминален екшън за борбата между упорития детектив Won-ho, Brian и новия герой 'Big Knife'. Филмът проследява разследването на Won-ho, който продължава да се занимава със случая с неуловимия наркокартел.


Премиера: четвъртата половина на 2023 г.


27. Ballerina

Филмът изобразява красивото отмъщение на Okju - бивш бодигард на Minhee - нейната най-добра приятелка балерина.


Премиера: четвъртата половина на 2023 г.


28. Physical:100

Екстремно предаване за оцеляване, чиято цел е да намери човека с най-големи физически способности сред 100 мъже и жени.


Премиера: 24 януари


29. Siren: Survive the Island

Siren: Survive the Island е предаване за оцеляване, в което 24 жени с топ бойни умения и стратегическо мислене са разделени в 6 екипа и се състезават на непознат остров.


Премиера: втората половина на 2023 г.


30. 19/20 (Nineteen to Twenty)

19/20 (Nineteen to Twenty) е предаване, което проследява младите хора от поколение Z през последната седмица, в която са на 19 години. Те трябва да посещават училище, в което да се научат на практически неща, необходими, за да станат възрастни. После те ще останат в къща без родители и учители.


Премиера: третата половина на 2023 г.


31. Zombieverse

В Zombieverse участниците трябва да се опитат да оцелеят в Сеул, превърнал се в свят със зомбита. Те трябва да изпълняват задачи като: търсене на храна, транспорт, вземане на решение дали да спасят заразен.


Премиера: третата половина на 2023 г.


32. The Devil's Plan

Devil’s Plan е игра за оцеляване, в която наградата е 500 млн. вона. Участниците са знаменитости и инфлуенсъри, а предаването започва с предложението на дявола да свалят социалните си маски и да разкрият истинската си същност.


Премиера: предстои да бъде уточнена


33. In the Name of God: A Holy Betrayal

In the Name of God: A Holy Betrayal е 8-епизодна документална поредица, която разкрива самопровъзгласилите се за месии в корейската модерна история и шокиращите събития, свързани с тях.


Премиера: 3 март


34. Yellow Door: Looking for Director Bong's Unreleased Short Film

Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film е документален филм, който проследява търсенето на краткия филм на Bong Joon-ho, който така и не е излязъл. Той е бил пуснат на десетима членове от клуба Yellow Door на Коледа през 1992 г. и оттогава не е бил виждан.


Премиера: четвъртата половина на 2023 г.

Източник: TatlerCommentaires


bottom of page