top of page
  • Sakura

Корейски драми за студентския живот, които трябва да добавите в списъка си за гледане


Казват, че студентските години са едни от най-хубавите в живота на човек. Разбира се, това не важи за всички, но независимо дали все още учите, или отдавна сте преминали през този етап, със сигурност имате спомени, които цените.


Създателите на корейските драми също не изпускат момента да покажат ежедневието в университета, както със своите недостатъци, така и с положителното. Ето кои ви предлагаме да изгледате:


Dear.M (2022)

Въпреки че излизането на драмата беше поставено под въпрос, в крайна сметка успяхме да ѝ се насладим. Сюжетът проследява четирима приятели, учещи в университет Seoyeon, заинтригувани да научат кой е мистериозният М – анонимен човек със загадъчен пост в приложението, свързано с учебното заведение.


Dear.M добре успява да ни демонстрира как всеки човек в университета, макар и стремящ се към същата цел като другите, има различна история. Голяма част от развитието е отделена на сложните взаимоотношения между студентите, докато изживяват първите си трепети.


Age of Youth (2016)

Още заглавието ни подсказва за какво ще става въпрос – за годините, през които човек е млад и все още се преоткрива. Age of Youth разказва за пет момичета с различни характери, които стават съквартирантки и постепенно се научават да се разбират и подкрепят взаимно.


Обърнете внимание, че драмата има и втори сезон, който също не е за изпускане.


Cheer Up (2022)

Cheer Up се съсредоточава върху мажоретния състав на Yeonhee. Всъщност вероятно ще забележите приликите между фикционалния Yeonhee и реалния университет Yonsei, особено облеклата и песните на мажоретките, които дори може да сте виждали и чували на живо. Част от сцените също се развиват в истинския кампус, така че ако имате интерес дори да учите там в бъдеще, сериалът дава допълнителна мотивация.


Освен вълнуващата част на това да си част от университетската общност, много хора може да се припознаят в главния персонаж Do Hae Yi, която се опитва да намери баланса между изкарването на пари и наслаждаването на времето, което няма да се върне.


IN-SEOUL (2019)

Това е кратка уеб драма, която реалистично изобразява обтегнати отношения между дъщерята, целяща да влезе в сеулски университет, и майка ѝ. Но сериалът не спира дотук, защото на главната героиня тепърва ѝ предстои да се сблъска с нови трудности, които да ѝ покажат колко е сложен пътят към независимостта. Тези трудности засягат всички аспекти в живота ѝ – учене, любов, приятелства и оцеляване в големия град.


Rookie Cops (2022)

Сериалът на Disney+ се върти около препятствията, през които трябва да преминат първокурсниците в Националния полицейски университет в Корея, докато се превърнат в достойни служители на реда.


Както горните предложения, и тук имаме нови приятелства, хумор и стремеж към сбъдване на мечтите, но към всичко това е добавена и малко мистерия.


My ID Is Gangnam Beauty (2018)

Ако сте почитатели на уебтуна/драмата True Beauty, погледнете и My ID Is Gangnam Beauty. Историята е подобна, но се развива в колежа, а Kang Mi Rae е променила външния си вид не с грим, а с пластична операция. Макар че не изглежда по същия начин, по който в училище, подигравките продължават, като този път я имат за фалшива. На героинята обаче ѝ предстои да осъзнае, че истинската красота идва от самоувереността.


Comments


bottom of page