top of page
  • Team BKNews

Драмата “Sponsor” с изявление в защита на Lee Ji Hoon + актьорът с лично изявление


На 8 ноември “Sponsor” пусна ново изявление, този път със скрийншоти от текстови съобщения от сценариста Park Gye Hyung и Lee Ji Hoon.

Те заявиха:

Първо бихме искали да изясним различни спекулации относно продукцията, които са различни от истината. Продуцентският екип пръв поиска от сценариста Park Gye Hyung да промени сценария, за да даде повече екранно време на героя. Тогава Lee Ji Hoon дори не беше виждал сценария.

За да потвърдят това, продуцентите споделиха скрийншот на съобщение, което Park Gye Hyung им изпратил. В него сценаристът пише:

Боли ме да продължавам да променям неща. Но това е защото трябва да се справим добре, нали? Режисьорът има повече опит от мен и трябва да го следвам. Оправих каквото можах, така че не се възпротивявам или просто да го изпращам обратно. Изморително и разочароващо за мен е постоянно да трябва да поправям неща, които съм предал преди три седмици. Но давам най-доброто от себе си да оправя нещата тук-там заради режисьора, който иска по-завършена продукция. Режисьорът ми каза да оправя около две сцени този път. Колебая се, защото има разлика между двамата главни герои тук. Ако шефът се ядоса, не мога да направя нищо. Моля, не се ядосвайте и ми вярвайте. Мога да го завърша в рамките на два дена. Няма да има големи промени, така че ще изпратя всичко, което съм направил до втори епизод досега. Когато видите завършения сценарий, ще разберете как се чувствам.

Продуцентите на “Sponsor” допълват:

През юли продуцентската компания, режисьорът и сценаристът имаха среща, за да обсъдят сценария. Тогава поправките относно екранното време на героя още не бяха нанесени. Съобщенията, които Lee Ji Hoon е разменил с режисьора са били относно сетъпа на героя и той обеща да вярва в режисьора и да го следва. Не са говорили за екранното му време.

Отново като доказателство продуцентите споделиха скрийншоти на съобщенията между Lee Ji Hoon и режисьора тогава - Kwak Ki Won. Lee Ji Hoon пише:

Когато говорихме за първи път, казахте, че Seung Hoon [героят на Goo Ja Sung в драмата] трябва да умре, за да може историята да стане, но ако Seung Hoon не умре, дали историята на драмата ще продължи в посоката makjang, в която извънбрачните връзки са главният фокус?

Режисьорът отговорил:

Не, не е това. Сега обсъждам със сценариста дали цялостната сюжетна линия отива в тази посока. Искам да направя действията и мислите на героите колкото е възможно по-реалистични. Искам да избегна нереалистична makjang история, така че не се притеснявай.

Lee Ji Hoon тогава пише:

Sun Woo [героят му в драмата] е главният герой, но не се показва много в първите четири епизода. Мислех, че историята на Sun Woo ще започне в 5 епизод и Seung Hoon ще умре около 6-и/7-и. Sun Woo е много справедлив и не съм правил такъв герой преди, така че наистина ми хареса. Вярвам, че ще му вдъхнете живот като главния герой. Ще повярвам на това, което казахте тогава, режисьоре.

Режисьорът отговорил:

Да, Sun Woo е справедлив герой.

Продуцентите на “Sponsor” продължават:

През август имаше пълна среща на продуцентския екип. Тогава решихме, че Park Gye Hyung ще напусне проекта. Към този момент в сценариите за епизодите от първи до пети екранното време на героя беше по-малко от 10 сцени. Продуцентската компания предложи промени в цялата първа половина, но молбите им бяха игнорирани. Режисьорът също напусна през септември заради проблеми с кадрите. Режисьорът създаде ситуация, в която не пое отговорност за кадрите, които ни трябваха, и помолихме да напусне.

Като доказателство за това продуцентите пуснаха подписано излагане на фактите, получено от монтажната на D.I Компанията, отговаряща за промяна на цветовете в кадрите, заяви, че проблемите в кадрите са заради разлики в баланса между камера А и камера Б и неправилната поддръжка на камера Б.

Продуцентите на “Sponsor” заключиха:

Ще кажем това колкото е възможно по-директно. Lee Ji Hoon няма връзка със сменените членове на продуцкията. Park Gye Hyung и продуцентската компания обсъждаха промените в сценария от началото и е напълно естествено за продуцентската компания, режисьорите и сценаристите да обсъждат промени в него. Park Gye Hyung направи така, че да изглежда, че е виновна "злоупотребата с власт" на Lee Ji Hoon, и сме дълбоко разочаровани от ситуацията. Продуцентската компания просто взе решенията, които ще доведат до по-добра продукция. Въобще не е молба на един актьор. Още веднъж заявяваме, че актьорът няма връзка с тези събития и едностранните изявления са неверни.

На 9 ноември Lee Ji Hoon също пусна изявление:

Веднага щом се срещнахме, режисьорът ме попита: "Беше изненадан, че Sun Woo едвам има сцени, въпреки че е главният персонаж, нали?" и аз казах, че съм. Режисьорът ми каза да не се притеснявам, че ще бъде оправено, че вторият главен персонаж Seung Hoon ще умре в 5 епизод и участието на Sun Woo ще бъде повече. Каза, че всичко е под контрол и да не се притеснявам.
Помислих внимателно и тъй като продукцията първа ми отправи предложението, реших да повярвам на режисьора. След известно време получих променен сценарий. Но се оказа, че режисьорът е лъгал. Сцените, които имах от първи до четвърти епизод, бяха горе-долу същите. Имах пет сцени в пети епизод и шест в шести. След като драмата е с общо 12 епизода, се чудех: "Какво е това?" Бях малко нервен, така че се свързах с режисьора, за да проверя отново. Разбира се, че от моя гледна точка бях притеснен. Бях виждал резюмето и чух от режисьора, но имах три или четири сцени, шест най-много, въпреки че един епизод съдържаше около 50 сцени общо. Виждал съм много сценарии, но се чудех дали това е правилно. Попитах шефа на продуцентската компания дали мога да погледна друг проект, но те казаха, че сценарият ще бъде оправен. Когато получих новата версия, имаше около две сцени повече.
Според резюмето героят ми беше главният, но дори след няколко поправки, имах осем сцени най-много в един епизод от 50. Това беше около два месеца преди първите снимки да започнат. Сигурен съм, че много ще се съгласят, че за това си струва да се говори с продуцентската компания. Но има ли логика три седмици преди снимките изведнъж да ми кажат: "Защо не смениш ролята си с тази на Seung Hoon вместо това?" Това ли е спъването с власт от моя страна на режисьора и сценариста? Независимо откъде го погледнеш, режисьорът и сценаристът ме изиграха. Двамата не могат да ме използват като щит, за да осъществят интересите си.
В един момент, без аз да знам, странен запис беше направен на разговор между шефа на продуцентската компания и или сценариста, или режисьора. Дори не бях подписал договор с драмата, никой друг не беше избран, така че в грешка ли бях да обмислям други оферти, които съм получил през това време? Мисля, че поне имам правото да помисля и да избера продукциите, в които искам да работя. Не разкривай само корицата на сценария. Този, който публикува, беше най-последният, който получих от теб. Покажи първия, който получих, както и другите променени варианти. Ако кажеш, че не са в теб, тогава ще споделя всички версии, които съм видял и от които бях шокиран.
А, също така беше казано нещо за Инстаграм, но имах акаунт, който беше хакнат през 2019 г., така че моля те, потвърди това първо! Изпрати съобщение! Все още изпращам благодарствени съобщения на феновете ми по всяко време на деня и нощта. Също така съм изпращал съобщения на хора, които харесвам, и съм изпращал съобщения веднъж на седмица на Mbappé [футболист]. И какво? Социалната мрежа е платформа, в която можеш да градиш връзки, да създадеш неочаквани приятелства, да започнеш романтична връзка и да получиш подкрепа.
Не мисля, че има повече нужда да отговарям за тези неща едно по едно. От сега нататък тези, които се свържат с мен за неща, които нямат общо с мен, и публикуват безрасъдно злонамерени коментари, няма да има снизходителност за тях от закона. Ще предприемам действия само чрез закона от сега нататък.
Последното е за феновете, които са ми показали много любов. Ще приема това време като възможност да стана по-зрял и да ви поздравя с по-добър имидж, след като поправя всички неща, в които не съм добър. Мисля, че това време на изпитания ще прибави повече дълбочина към живота ми, актьорската ми игра и сърцето ми. Сега целият актьорски състав и персонал работят усилено, за да снимат заедно.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page