top of page
  • albenacacheva

Kang Daniel за актьорския си дебют в оригиналната продукция на Disney + "Rookie Cops"


К-поп звездата Kang Daniel, който придоби огромна слава като топ финалист в хитовото музикално шоу на Mnet "Produce 101" през 2017 г., прави актьорския си дебют с главната роля в корейския оригинален сериал на Disney+ "Rookie Cops".

"През последните няколко години ме питаха дали искам да си проправя път към актьорството. А аз отговарях, че ще се замисля, ако попадна на добра възможност" - каза Kang по време на онлайн пресконференцията на сериала миналата сряда.
"Когато ми предложиха ролята в "Rookie Cops", ми хареса, че това е история за млади хора. Чувствах, че това може да е последният ми шанс да участвам в такъв проект, затова не се поколебах да приема."

Режисиран от Kim Byung-soo, който е известен с романтичния сериал "Queen & I" и фентъзи сериала "The Bride of Habaek", новият драматичен сериал проследява живота на първокурсниците в Корейската национална полицейска академия.


Започвайки първата си година в академията, за да се обучават да станат полицаи, група младежи изживяват заедно своите мечти, любов и приятелство. Сценарият е дело на Lee Ha-na, която е автор на романтичния комедиен сериал "Cunning Single Lady".


Премиерата на първите два епизода на сериала в стрийминг платформата беше в сряда, като всяка седмица ще излизат по два епизода.


Kang играе Wi Seung-hyun, който е на върха на класа. Той притежава всичко - от интелигентност до физически способности.

"Seung-hyun е определението за страстно ченге. Той се изправя срещу несправедливостта и става все по-зрял, докато преминава през поредица от трудности с приятелите си."

Kang Daniel споделя още, че е преминал през каскадьорски тренировки и се е упражнявал, за да стегне тялото си и да изиграе героя си.

"Когато започнах да уча каскадите, инструкторът ме попита дали някога съм се бил с някого. Толкова бях зле (с екшън сцените), така че положих допълнителни усилия" - каза той.

Като добави, че винаги се е възхищавал на полицаите, той изрази вълнението си да поеме ролята на новобранец в полицейската академия.

"Бих казал, че повечето мъже някога в живота си са мечтали да станат полицаи. Така че беше наистина забавно да имам възможността да изживея тази мечта" - каза той.

Режисьорът обясни, че сериалът идеално подхожда на глобалната стрийминг услуга, която обикновено има по-млада целева аудитория.

"Rookie Cops" засяга темата за това как тези, които са на 20 години, трябва да продължат напред в живота си и да се развиват. За аудиторията от по-възрастното поколение сериалът ще предложи възможност да се разходят по алеята на спомените от собствената си младост. Това, което прави този сериал привлекателен, е, че ще покаже на зрителите живота на студентите, които посещават специализирани институции, какво всъщност се случва там, какви лекции посещават те и какви предмети изучават.

Актрисата Chae Soo-bin играе Go Eun-gang, която едва успява да влезе в академията, след като е включена в списъка на чакащите. Тя сподели, че да играе нетърпеливата, изпълнена с ентусиазъм героиня е много удовлетворяващо.

"(Героинята и аз) донякъде си приличаме по това, че и двете сме спонтанни. Но се различавам от нея, защото мисля и се притеснявам твърде много, докато Eun-gang просто се впуска в действие. Така че беше удовлетворяващо, когато играех героинята, защото можех да правя неща, които не мога да правя в реалния живот" - казва тя.Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page