top of page
  • Team BKNews

Kang Daniel загуби дело срещу DC Inside за закриване на общност заради злонамерени коментари


През 2019 г. адвокатите на Kang Daniel пуснаха изявление, в което обявяват, че са подали молба към Централния окръжен съд в Сеул, за да поискат закриването на общността “Produce 101 Season 2” (позната също като “галерия”). Те обясниха, че има милиони постове в галерията и много от тях съдържат клеветнически лъжи, описвайки, че публикациите надхвърлят границите на нормалната свобода на изразяване.


DC Inside пуснаха изявление в отговор, в който се оплакват за отправеното искане. Интернет форумът сподели, че искането да се затвори галерията няма правно основание и добави, че чрез разглеждане на сигнали от потребители мениджърите на DC Inside взимат 24-часови действия, включително изтриване и бан, когато има проблемен пост.


На 28 октомври Отдел 16 за гражданско споразумение към Централния окръжен съд в Сеул постанови, че ищецът (Kang Daniel) е загубил делото срещу ответника (DC Inside).


Съдът заяви:

Прекомерната намеса в изразите, публикувани в интернет, може да попречи на свободата на изразяване.

и допълни:

Дори ако DC Inside са задължени да правилно да управляват онлайн пространството, прекалената намеса относно статиите, публикувани там, заради страх от клевети и компенсация за щети неизбежно ще намали свободата на словото.
Когато DC Inside получат съобщения за постове, които обиждат или клеветят конкретни знаменитости, те се опитват да ги изтриват и в този случай няма доказателство, че повечето постове на дъската за бюлетини клеветят или обиждат Kang Daniel. Недостатъчно е да се признае, че затварянето на таблото за бюлетини е единственият начин да се предотврати посегателство върху Кан Даниел и също няма доказателства, които да го докажат.

Източник: SoompiComments


bottom of page