top of page
  • bknmoni

К-попът вдъхновява Холивуд и "Дисни": какво можем да очакваме от индустрията?След като к-попът се разви дотолкова, че да има глобално присъствие, много холивудски създатели започнаха да предоставят вдъхновено от корейската музика съдържание. Популярният филм на Дисни и Пиксар "Turning Red", който завладя стрийминг платформата Disney+ на 11 март, представи 5-членна момчешка група, вдъхновена от BIGBANG и 2PM. Измислената група във филма "4★TOWN" имаше и корейски член на име Taeyoung. Domee Shi, режисьор на филма, каза:

"4★TOWN е базирана на групи като BIGBANG и 2PM, които обичах още от студентка."

Тя потвърди още, че персонажите и техните характери са вдъхновени от BTS. По нейни думи Taeyoung е като копие на Jimin от BTS.


"Turning Red" е филм за подрастващи, въртящ се около китайско-канадското момиче Meilin Mei Lee, което става гигантска червена панда, когато се развълнува прекалено. Според анализаторската компания FlixPatrol, "Turning Red" доминира в дневните класации в много страни още от премиерата си, включително и в Корея и САЩ.

Sony Pictures Animation също планират да направят анимационен филм вдъхновен от корейската музика - "K-Pop: Demon Hunters" - с помощта на режисьора Maggie Kang, който стои зад успеха на "The LEGO Ninjago Movie" (2017). Предстоящият филм ще покаже как момичетата к-поп звезди се борят срещу зли сили извън сцената и успехите.


"'K-Pop: Demon Hunters' е моето любовно писмо към к-попа и моите корейски корени." - каза Kang пред Variety.
"Той обхваща и празнува всичко, което е к-попът."

Корейско-американският актьор Will Yun Lee също каза, че ще има нова драма за историята на корейско-американска жена, която развива любов и приятелство с момчешка група в лейбъла, в който си намира работа. Сериалът ще е базиран на популярния роман "Моето лято в Сеул" от Rachel Van Dyken. Друго предстоящо творение ще бъде "Seoul Girls", режисирано от австралийската актриса Rebel Wilson. Звездата от популярния rom-com на Нетфликс "Isn't It Romantic" ще направи дебюта си като режисьор с комедийния филм, който ще ни представи историята на корейско-американска ученичка и нейните приятели, които ще се явят на прослушване.

През 2023 г. CJ ENM ще излъчи филма "K-Pop: Lost in America" от наградената в Холивуд продуцентка Lynda Obst и корейския режисьор Yoon Je-kyoon, който е известен със своя блокбъстър от 2009 г. "Haeundae". Филмът ще се съсредоточи върху корейска мъжка група, която ще се загуби в Тексас два дена преди да направи своя глобален дебют в Ню Йорк. Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page