top of page
  • bknmoni

К-поп идоли, които са тацували за други артисти, преди да дебютират


Преди един идол да дебютира на сцената, той трябва да се подготви максимално, за да покаже най-доброто от себе си! В допълнение към строгото обучение, някои от тях придобиват допълнителен опит като танцьори по време на изпълнения на други артисти.


В статията ще може да се запознаете с някои от тях.


1. Lee Know - Stray Kids

Lee Know от Stray Kids е бил танцьор на BTS, като дори е участвал в тяхно турне. След като е дебютирал в групата, той споменава, че момчетата от BTS все още си спомнят за него.


2. Shownu - Monsta X

Shownu от Monsta X е добре познат на феновете със своите танцови умения. Преди да стане лидер на групата обаче, той е бил танцьор на Lee Hyori за изпълненията ѝ на "Bad Girls". Дори и на такава позиция е привличал погледите към себе си със своя талант.


3. Kang Daniel

Kang Daniel печели симпатиите на зрителите още от първата си поява на сцената на Produce 101. След победата му в предаването, фенове разбират, че това не е първата и единствена поява на идола. Преди това е бил танцьор на Cao Lu от FIESTAR и Sihyun от SPICA.


Ето какво е казал Kang Daniel за колаборацията си с Cao Lu:

За първи път танцувах с момиче, така че бях много нервен. Ръцете ми трепереха, когато трябваше да я прегърна.

4. Eunbi - IZ*ONE

Сега Eunbi е лидер на IZ*ONE, но преди това е танцувала за Girl’s Day. В епизод на ‘Amazing Saturday’, където тя и Hyeri от Girl’s Day бяха поканени, те споменаха, че все още поддържат връзка. Докато е била техен танцьор, Eunbi е мечтаела да стане певица. Ето, че мечтите се сбъдват!


5. Ni-Ki - ENHYPEN

Ni-Ki е бил само на 11-12 години, когато е имал възможността да се доближи до група като SHINee. Като се има предвид, че е участвал в такъв проект толкова малък, можем да си направим заключението, че той е изключително талантлив по отношение на танците.


6. Lay - EXO

Lay от EXO беше избран да замести Jonghyun от SHINee, когато той не беше в състояние да изпълнява с групата заради изкълчен глезен. На всички е известно, че хореографиите на SHINee са едни от най-трудните, така че фактът, че SM ENTERTAINMENT са избрали човек от тяхна група, показва, че той е талант в танците.


7. BTS

BTS са световно признати за своите танцови и вокални умения. Почти всички от тях имат предишен опит като танцьори за групи под тяхната компания. Jungkook и J-Hope са изпълнявали заедно с Jo Kwon на сцена. Jimin, Suga, J-Hope и Jungkook са работели също и с момичешката група под Big Hit - GLAM.


Интересен факт още е, че J-Hope си е колаборирал с Jo Kwon в песента му "Animal".


8. BM - KARD

Докато сега Matthew е част от смесената група KARD, преди това е бил танцьор на Goo Hara от KARA за лайв изпълненията ѝ на "Choco Chip Cookie".


9. Wonho - Monsta X

Още един от членовете на Monsta X има опит на сцената. Wonho участва в лайв изпълнения на Sistar, като можем да го видим особено в тези на "Ma Boy".


10. BIG BANG

Всичко започва отнякъде, дори и за големите имена в музиката! В предебютните си дни BIG BANG са танцували за Se7en по време на соловите му концерти.


11. CLC & PENTAGON

И двете групи са участвали в проекта на G.NA за сингъла ѝ "SECRET".


12. N & Leo - VIXX

Членовете на VIXX натрупват опита си извън засиленото обучение, като участват в изпълнения на 2PM. Момчетата са участвали също и в изпълненията на заглавния трак на Brian Joo от Fly to the Sky - “Let This Die”.


13. NU'EST & S Coups - SEVENTEEN

Друг пример са членовете на NU'EST и лидерът на SEVENTEEN, които участват в клип на групата Afterschool BLUE и тяхната песен "Wonder Boy".


14. WINNER & iKON

WINNER и iKON имат дълга и интересна история на трейнита още от реалити предаването на YG ENTERTAINMENT - MIX & MATCH. И двете групи участват активно в изпълненията на YG артисти. Като пример можем да дадем изпълнението им на соловата песен на G-Dragon - "Crooked".


15. Kim Chungha

След "Produce 101" Chungha дебютира в групата I.O.I, но можем да кажем, че и като солист се справя чудесно! Преди приключението за нея да започне, тя е била танцьор на Ulala Session.

*Изпълнението, в което участва Chungha, започва от 11:14 мин.


16. Nayoung & Kyulkyung - PRISTIN

Двете момичета от PRISTIN са били танцьори на Orange Caramel. Nayoung също е участвала като такъв за "A Midsummer Night’s Sweetness" на San E, където е привлякла вниманието на публиката със сладкото си лице.


17. Kyungri - 9MUSES

Kyungri е позната на феновете си със своите секси изпълнения. Преди да стане част от групата 9MUSES, тя е изпълнявала на една сцена с Park Mi Kyung. В ранните си 20 години е била позната на музикалната индустрия и със своите танци за Chaeyeon и Kim Gun Mo.


18. Kahi - After School

Успехът на предаването на MNET "Produce 101" се дължи на един от членовете на групата After School. Kahi е била ментор в предаването и е имала възможността да се запознае с групи като I.O.I, WANNA ONE. Не можем и да не отбележим факта, че е била танцьор и на "Кралицата на К-поп музиката" - BoA. Със своите умения и постоянство е успяла да изгради името си в музикалната индустрия на Южна Корея.


19. Lee Hangyul - X1

Lee Hangyul е извървял дълъг път преди да стане това, което е сега. Той получава огромно внимание, когато е бил на сцена заедно с корейската певица Shannon.


20. Rain

Rain е бил танцьор на Park Ji Yoon за нейния трак от 2000-та година “Song of the Moonlight”. Park Ji Yoon е била под JYP Entertainment, когато Rain е тренирал за идол.


Един артист, за да придобие достатъчно опит и увереност на сцената, той трябва да изявява себе си. Много от идолите в музикалната индустрия на Корея дават своята подкрепа и помагат на по-старшите артисти. Освен че помагат на тях с представянето на музиката им на сцената, те могат отблизо да се запознаят с това, което им предстои.


bottom of page