top of page
  • Team BKNews

Топ 5 на най-големите тенденции в к-красотата през 2022 година


Кои са следващите големи тенденции в корейската красота?


1. Hanbang

Произнася се hahn-bahng и много скоро ще узнаете, че това са традиционни корейски лечебни съставки като лотос и женшен.



Те се използват в много корейски продукти - казва Charlotte Cho, основател на Then I Met You и съосновател на търговската марка Soko Glam, която отбелязва, че някои марки базират целия си облик на тази категория.

Например Acwell използва традиционни билки и екстракт от женско биле.


Hanbang материалите обикновено имат страхотни антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, коментира козметичният химик Ginger King, която харесва използването на корен от лотос за изсветляване и женшен за засилване на микроциркулацията.


2. Слуз за промяна

Какъв е следващият охлювски муцин - този мътен и хидратиращ секрет, който сме виждали в много корейски маски и серуми? Е, охлювският муцин, но без частта с охлювите.



По-младото поколение корейци се грижат повече за животните и в резултат веганските козметични продукти са на първо място - кава Cho (охлювите не се убиват за техния муцин, обикновено те пълзят по мрежата, техният муцин се събира и след това се стерилизира.)
Ще видите марки, които ще пускат фотомуцин, веганска алтернатива. Може да бъде направен от див ям, бамя или водорасли. Водораслите и бамята имат подобни на секретите от охлюви овлажняващи и стягащи ползи, а дивият ям може да има антиоксидантни и овлажняващи ползи - казва King

3. Сухи идеи

Тъй като безводните формули – които биха могли да помогнат за намаляване на отпечатъка на индустрията за красота върху околната среда – набират популярност, технологията за сухо замразяване ще продължава да процъфтява.

Една техника, която още не е дошла в САЩ, но е популярна в Корея, е да се приготви съставка на пара девет пъти и да се използва ултразвукова технология за извличане на есенцията, която е с най-голяма сила.


4. Чудото на маските

Една константа в корейската култура е използването на маските, и то не само лист маските, но и хирургическите.

Преди десет години бих видяла хората да носят маски в Сеул от учтивост, за да не разпространят настинката си. - казва Cho.

Наскоро на пазара в Корея се появиха антибактериални мистове за обеззаразяване на маски между използванията им, но бъдете с повишено внимание, когато ги видите.

"За" съм за всичко, което помага за превенцията на маскне, но кожните бактерии са само един от компонентите. - коментира Jill Weinstein, доктор по медицина, клиничен инструктор по дерматология в Медицинския факултет на Северозападния университет в Чикаго
.Други фактори включват запушване и триене от маската, дори топлина и влажност. Освен това пръскането на течност върху хартиените маски може да компрометира тяхната цялост

5. Технологично бъдеще

Тъй като все повече корейци използват джаджи като LED маски като част от ежедневието си, Cho има едно последно предсказание.



Следващата ви голяма корейска тенденция за грижа за кожата може да не е под формата на есенция, мист или серум. Тя ще дойде от топ компания за електроника като Samsung или LG.

Източник: Allure


bottom of page