top of page
  • albenacacheva

JYP първи се присъединяват към глобалната инициатива за използване на 100% възобновяема енергия


JYP стана първата корейска развлекателна компания, която се присъедини към K-RE10- корейската версия на RE100, глобалната инициатива, в която предприятията използват 100 процента възобновяема електроенергия за захранване на дейността си.


К-поп лейбълът, дом на множество звезди като TWICE и ITZY, наскоро получи сертификат от Корейската енергийна агенция за участие в K-RE100.


Инициативата RE100 се ръководи от организациите с нестопанска цел Climate Group и CDP - известна преди като Carbon Disclosure Project - и има за цел да улесни прехода към електроенергийни мрежи с нулеви въглеродни емисии.

"Участието на JYP е значимо, тъй като показва, че корейската развлекателна индустрия също се стреми да използва възобновяема енергия като производителите", се посочва в изявление на компанията, в четвъртък, като се добавя, че наскоро в централата ѝ в източната част на Сеул се е състояла церемония по връчване на сертификатите.

Според JYP тя е била призната от Корейската агенция по енергетика за закупуването на сертификат за възобновяема енергия (REC) през май, което показва ангажимента й да използва зелена енергия за осъществяване на дейността си.

"Решихме да се присъединим към RE100, за да бъдем по-отговорни в борбата с изменението на климата, което изисква международно сътрудничество", обясни JYP.
"Надяваме се да помогнем на повече фенове на к-попа да осъзнаят значението на използването на възобновяема енергия и да мотивираме повече компании да участват в тази инициатива."

Напоследък JYP се стреми да постигне целите си в областта на околната среда, социалната сфера и корпоративното управление (ESG), като назначи нов неизпълнителен директор, който да ръководи екологичения бизнес за корпоративна социална отговорност (CSR), озаглавен "Love Earth". Освен това тя е член на "1% за планетата" - глобална мрежа от фирми и физически лица, които финансират работата на различни екологични групи.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page