top of page
Sakura

Актьорите от “Joseon Exorcist” с извинения относно драмата


След окончателното спиране на драмата “Joseon Exorcist” по SBS, актьорите написаха изявления в профилите си.


Jang Dong Yoon написа:

Много се притеснявах за това какво да кажа. Пиша това с надеждата, че дори да не е много добър, ще бъде честен и искрен отговор на много раздразнени хора, които чакат да чуят мислите и позицията ми като един от главните актьори в “Joseon Exorcist”.
Първо, няма място за оправдания. Наистина съжалявам. Не успях напълно да разпозная, че драмата ще стане толкова проблемна. Това е, защото бях невеж и самодоволен. Гледах на драмата само като на перспектива за актьор да изпълни креативна работа. Неглижирах отговорността си да се вгледам внимателно в драмата от перспективата на обществото. Беше огромна грешка.
Въз основа единствено на факта, че щях да имам възможност да работя с режисьор, на когото се възхищавам, и с невероятни колеги актьори, нямаше причина да отказвам тази драма. С ограничените ми опции, след като взех предвид различни фактори, вярвах, че съм направил най-добрия избор. Както казах по-рано, и това е, защото бях глупав.
Вярвайки, че хората могат да живеят гордо, ако им липсват морални недостатъци, винаги съм се опитвал да бъда стриктен в това да не прекрачвам границата. Но сега, когато се случи този срамен и унизителен инцидент, свързан с работата ми, съм изпълнен със съжаление.
Наясно съм, че мога да работя заради любовта и интереса на публиката. Следователно, дори ако приемете това [изявление] като оправдание, въпреки намеренията ми, аз смирено ще го приема. Не исках да отправям емоционална молба или да пиша нещо, предизвикващо съчувствие, но в процеса на опит да изразя искрено чувствата си, мисля, че това се превърна в такъв вид изявление, така че още веднъж се извинявам за това. Ако обаче погледнете по-щадящо на участието ми в този въпрос, бих искал да запазя този инцидент в сърцето си и да го запомня завинаги, докато Ви показвам добри неща като по-зрял актьор.

Jang Dong Yoon


А ето какво сподели Park Sung Hoon:

Първо, чувствам дълбока отговорност като актьор в “Joseon Exorcist”, след като прочетох всички постове от много хора, които критикуваха драмата и се притесняваха. Въпреки че, изобразявайки истинска личност, внимавах по този въпрос, не успях както трябва да преценя границите между създаване и изкривяване. Бях глупав да мисля, че като актьор всичко, което трябваше да правя, е да изиграя частта си и да дам най-доброто от себе си за конкретния герой.
Засрамен съм, след като осъзнах глупостта си само след възникването на ситуацията. Затова ще приема всички критики към мен. Със закъснение осъзнавам сериозността на въпроса и колко важни са историческото съзнание и социалната отговорност за актьорите.
Съжалявам, че предизвиках безпокойство на много хора. Чрез тази възможност ще стана актьор, който действа отговорно и предпазливо.
Още веднъж искрено се извинявам. Съжалявам.

Изявлението на Lee Yoo Bi гласи:

Искам да се извиня за инцидента, който накара много хора да се чувстват неудобно. Надявам се, че разбирате, че пиша този пост сега, защото исках да го направя, след като ситуацията е уредена. Драмата беше проект, който срещнах във време, когато имах много лични притеснения.
Попаднах на това, когато обмислях какви роли да играя в бъдеще, чудех се какво мога да направя и се надявах да опитам нови неща и да ги постигна едно по едно.
Мисля, че бях алчна да изобразя персонаж, който не съм изпробвала преди.
Съжалявам, че не знаех за изкривяването на историята и не мислех дълбоко.
От сега нататък ще се опитвам да стана актриса, която работи с широка перспектива.
Още веднъж съжалявам.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page