top of page
  • Sakura

“Joseon Exorcist” с изявление относно реквизита в китайски стил от първи епизод


На 23 март от “Joseon Exorcist” на SBS пуснаха изявление относно проблемните реквизит и храна от първия епизод.


Във въпросната сцена зрителите забелязаха на масата китайски лунни кексчета и китайски вековни яйца, наричани пидан. Освен това има и китайски кнедли и бутилка с ликьор с китайски йероглифи. Това, според нетизените, е изкривяване на корейската история.


Ето какво написаха от SBS:

Това е изявлението на екипа по продукцията относно китайския реквизит и храната.
Направихме така, че локацията да е в близост до окръг Uiju (границата на династия Ming), за да подчертаем ситуацията, в която третият принц Chungnyeong е изминал дълго разстояние до китайските граници на мястото на коронования принц Yangnyeong, за да върне западния екзорсист, и ние добавихме субтитри за това.
Беше място, където партията на западния екзорсист може да си почине след пътуването през династията Ming и влизането в Joseon и тъй като е регион, който е близо до границата с династия Ming, подготвихме реквизитите, докато използвахме въображението си, според което би трябвало да има голям наплив от китайци там.
Беше просто начин да обясним местоположението на героите, които са били в отдалечен от Hanyang (Сеул) район в историята и няма никакви специални намерения зад това.
Съжаляваме, че сме причинили дискомфорт по време на гледането заради сцена, която може да бъде погрешно разбрана в това чувствително време. Ще обръщаме детайлно внимание на продукцията в бъдещи излъчвания.

Източник: Soompi

bottom of page