top of page
bknsashka

Китайският фен-сайт на Jimin от BTS блокиран от Weibo заради проект за самолет


Беше обявено, че китайският фен-сайт Jimin Bar е блокиран от Weibo заради масовото финансиране на скорошен проект със самолет. От Jimin Bar бяха подготвили самолета по поръчка, за да отпразнуват рождения ден на изпълнителя.

Това е в съответствие с неотдавнашните мерки на китайските власти за ограничаване на това, което те наричат ​​„неразумно“ поведение от страна на феновете. Преди това фен-сайтът планира и друг проект, като обяви самолет от JejuAir с банер за рождения ден на Jimin, нещо, което не беше виждано преди в к-попа.



Weibo публикува съобщение относно проекта на Jimin Bar. На фен-сайта е забранено да публикува в платформата за 60 дни.

Тъй като администрацията на киберсигурността на Китай обяви „допълнителни мерки за изчистване на хаоса на фен обществата“, Weibo прави чистки според искането, като публикува няколко известия, за да се застъпи за подкрепата на известни личности, стига тя да е в рамките на нормалното, и за поддържане на реда в тази общност. Потребители на мрежата ни съобщиха, че през април акаунт започнал събитие за масово събиране на средства за „персонализиран самолет“ на други платформи, което наруши правилата. Наскоро те публикуваха резултатите от събитието си в Weibo. Съдържанието на публикацията беше прието като предизвикателно. Веднага забранихме публикуването на акаунта JIMIN_JMC (известен още като Jimin Bar) за 60 дни и изтрихме свързаните с него публикации в Weibo. Weibo е категорично против неразумната подкрепа на известни личности и е готов да предприеме сериозни действия. Weibo остава ангажиран да изпълнява своите социални и корпоративни отговорности и ще засили управлението си върху фен общностите, за да изчисти тяхното лошо онлайн поведение. Цялата ни платформа използва еднакви стандарти, докато управлява и определя правилата. Ако акт на подкрепа на знаменитост бъде определен като ирационален, веднага ще се заемем с него. Занапред ще продължим да правим периодични известия за предприетите си действия. Всички ние трябва да работим усилено, за да се справим с фен общностите; нашите потребители са добре дошли да ни дадат съвети и обратна връзка по този въпрос.

Източник: Koreaboo


Comments


bottom of page