top of page
  • Sakura

Договорът на Ji Soo в KeyEast е прекратен + актьорът взима правни действия за фалшиви обвинения


На 27 май KeyEast Entertainment съобщиха:

Това е известие, че есклузивният договор с актьора ни Ji Soo достигна края си. Преценихме, че в момента е трудно за Ji Soo да извършва дейности и уважаваме личното намерение на актьора да не причинява по-нататъшна вреда на компанията, така че взаимно взехме финално решение да прекратим договора му.
Относно текущото дело за “River Where The Moon Rises”, ще дадем най-доброто от себе си докрая, за да разрешим ситуацията.
Благодарим.

Освен това Ji Soo и правната фирма Shin & Kim пуснаха изявление, за да съобщят, че са взели правни действия срещу хората, направили фалшиви обвинения и разпространявали фалшиви слухове:

Като правен представител на актьора Ji Soo, правната ни фирма споделя позицията на клиента ни, както следва.
Когато обвиненията в училищна агресия бяха отправени, клиентът незабавно публикува ръчно написано извинение в социалната си мрежа и се свърза с хората, с които успя да се свърже, за да ги помоли лично за прошка.
Имаше няколко твърдения, които са различни от истината или напълно фалшиви, но за да покаже, че осъзнава и размишлява над миналото си поведение, клиентът не предприе никакво действия срещу тези твърдения. Въпреки това твърдения, които са очевидно фалшиви, като обвинение, че е извършител на сексуално престъпление, са разпространявани и споделяни онлайн и докато клиентът си мълчеше и размишляваше, горепосочените твърдения бяха приемани като истина.
В резултат на това клиентът ни е подал жалба за клевета, за да поправи фалшивата информация и да разкрие истината. В момента тече разследване на хората, които са публикували фалшивите постове. Още повече, че клиентът ще продължи активно да предприема правни действия срещу тези, които го клеветят, като постват фалшива информация или псуват и обиждат с неописуеми думи.
Извиняваме се, че отново причинихме тревога в толкова хора заради подаването на жалба.


Източник: Soompi

Comments


bottom of page