top of page
  • Sakura

Jay Park с извинение за текста си за Аллах в “Mukkbang (Remix)”


“Mukkbang (Remix),” е песен от 2020 на Lil Cherry, GOLDBUUDA, Jay Park, Dumbfoundead и BIBI. Някои слушатели заявиха, че Jay Park е проявил неуважение, както към християнството, така и към исляма, сравнявайки се с Бог, Светия дух и Аллах в текста.


В поредица от туитове изпълнителят отговори на критиките:


Текстът никога не е имало смисъл да е обиден или неуважителен. За всеки, който го е приел по този начин, извинявам се. Това, че съсипвам религия или съм расист, е прекалено. Престанете с тези глупости и този фалшив сюжет. За мен е просто текст, за някои е по-сериозно. Просто е.

Така че към хората, които се чувстват по някакъв начин относно това. Не знаех, така че грешката е моя. Сега ще се завърна към това да влияя положително в живота на хората. Надявам се всички да направите същото. Мир и любов за всички.


Да, всички живеят в различни страни и имате различни култури и перспективи. Всеки приема нещата различно в зависимост от това къде е роден. За някои думи, символи значат всичко, но за тези, които не знаят, е поредната дума. Никой не е виновен.


Не всеки може да знае всичко и ако недоразумение стане причина да ме мразите, така да е. Най-доброто, което мога да направя, е да се извиня на тези, които съм обидил, и да продължа.

Разбира се, ако сте се почувствали зле, се извинявам с цялото си сърце. Определено разбирам откъде идва всичко това. Ще бъда по-разумен другият път, скъпи мои. Обичам всички мои ИСТИНСКИ мюсюлмански фенове и се надявам това да не ви кара да мислите различно за мен. Към тези, които искат да хейтят, оставете ги да хейтят. И вас ви обичам.

След това той изтри туитовете и пусна ново извинение:

В песен, наречена “Mukkbang (Remix)”, казах: Боготворете ме като Аллах, за което много хора се обидиха. Отначало не виждах проблем, но когато прочетох коментарите, не тези с омразата, а тези, които наистина се опитват да обяснят защо е обидно, разбрах, че съм използвал дума, заради която някои са готови да умрат, в текста си и не съм в позицията да използвам нещо, което значи толкова за мюсюлманите, в рапа си свободно. Извинявам се на всички мюсюлмански фенове. Намерението ми никога не е било да съм неуважителен или да обидя и ще бъда по-внимателен, продължавайки напред. Обичам и уважавам всички от всички различни култури, етноси и религии. ЛЮБОВ И МИР.

Източник: Koreaboo


bottom of page