top of page
  • albenacacheva

Японец изгуби USB памет с личните данни на цял град


За много хора пиенето след работа е обичаен начин за разпускане след натоварената седмица.


Но един служител в Япония може да страда от продължителен махмурлук, тъй като изгуби USB памет след нощно излизане с колеги.


Защо? Тя съдържа личните данни на близо половин милион души.


Неизвестният мъж сложил флашката в чантата си преди вечерното пиене в град Амагасаки, северозападно от Осака.


Той прекарал няколко часа в местен ресторант, след което изпаднал в безсъзнание на улицата, съобщават местните медии.


Когато най-накрая се опомнил, разбрал, че чантата му и флашката липсват.


Японската телевизия NHK съобщава, че мъжът, за когото се твърди, че е на около 40 години, работи в компания, натоварена с осигуряването на обезщетения за освободени от данъци домакинства.


Във вторник вечерта, преди да се срещне с колегите си, за да прекара нощта в града, той е прехвърлил на USB паметта личната информация на жителите на целия град.


Градските власти твърдят, че флашката е съдържала имената, рождените дати и адресите на всички жители на града. Тя включвала и по-чувствителна информация, включително данъчни данни, номера на банкови сметки и информация за семействата, получаващи социални помощи


За щастие на мъжа, градските власти заявиха, че данните, съдържащи се в паметта, са кодирани и заключени с парола. Те допълниха, че до момента няма признаци някой да се е опитал да получи достъп до информацията.


Заради смущаващия инцидент обаче официални лица като кмета на града и други ръководители се поклониха в знак на извинение пред жителите.

"Изразяваме дълбоко съжаление, че накърнихме доверието на обществеността в управлението на града", заяви на пресконференция служител на град Амагасаки.

Източник: BBC

Comments


bottom of page