top of page
bknmoni

Японец, облечен като Жокера, рани 17 души с нож във влак в Токио


Внимание! Статията съдържа чувствително съдържание!


Мъж на 24 години нападна пътници на влакова линия в Токио в неделя вечерта. Около 17 души бяха ранени, отправяйки се към партита за Хелоуин в града. Свидетели казват, че заподозреният е бил облечен в зелена риза и лилав костюм, което изглежда е било костюм на Жокера.



Той напръскал прозрачна течност около вагоните и ги запалил. На видеозаписите се вижда как пътниците се опитват да преминат през вагони далеч от пламъците.


Мислех, че това е номер за Хелоуин. След това видях как мъж върви и размахва нож. - казва свидетел пред един от местните вестници.

Атаката се е случила 20 ч. местно време край гара Kokuryo, в западните покрайнини на града. Медиите съобщават, че мъжът е бил задържан от полицията на място. Сноред медията Kyodo, той е казал на полицията, че обожава Жокера от комиксите за "Батман". Жокерът е супер злодей в комиксите и е заклетият враг на "Батман". Хитовият филм от 2019 г. с участието на актьора Хоакин Финикс включва сцена, в която той напада няколко мъже във влака, след като е бил многократно тормозен от тях. Това е ключов момент, който бележи началото на трансформацията на героя в Жокера. Местните медии съобщават, че заподозреният е казал на властите, че иска да убива хора, за да бъде осъден на смърт. Информационната агенция AP, позовавайки се на пожарната в Токио, съобщи, че трима от ранените са със сериозни рани. Местни медии съобщават, че възрастен мъж е бил в безсъзнание, след като е бил намушкан при нападението. Видео от местопроизшествието показва пътниците, които бягат от нападателя, препъват се през свързваща врата между вагоните и се изкачват през прозорците на влака, след като той е спрял аварийно. Насилствените престъпления са рядкост в Япония, но през последните години имаше редица сериозни атаки с нож. Десет души бяха ранени от мъж с нож в друг влак в Токио през август. През 2019 г. мъж нападна група ученици, чакащи автобус в Kawasaki, като уби двама и рани най-малко 18 други. Източник: BBC

Comments


bottom of page