top of page
  • Team BKNews

Спор между японски деца в социалните мрежи доведе до побой и арести


Социалната мрежа може да е страхотен начин за свързване с хора, с които имате общи ценности и интереси. По същия начин двама гимназисти от Saitama, които се запознали в социалната мрежа, се мислели за най-известните гангстери в префектурата.


14-годишното момче започнало, публикувайки: Аз съм най-известното янки в Saitama, използвайки японската жаргонна дума за непълнолетен престъпник.

Тогава 15-годишната гимназистка отговорила: Аз съм по-известно янки от теб!


Двамата самопровъзгласили се престъпници решили да уредят въпроса лице в лице, като всеки от тях довел група хора в подкрепа. Не е ясно какво точно се е случило на срещата, но, изглежда, момичето и нейната група са били числено превъзхождани. Вместо да го приеме, на по-късен етап момичето се свързало с друг свой познат - 25-годишен мъж, член на Sumiyoshi-kai - якудза организация.


Той мобилизирал около 28 души и поискал 6 автомобила. В ранните часове на 2 октомври групата отвлякла 14-годишното момче от дома му в град Kawaguchi и го завлякла до кола. През следващите четири часа момчето било закарано на три места, включително до река и паркинг, където било удряно, ритано и бито с метална тръба, като резултатът е счупени ребра, нос и други наранявания, за които докторите казват, че ще му отнеме 3 месеца да се възстанови.


Полицейските доклади казват, че както мъже, така и жени били замесени в отвличането и побоя, и са арестувани 11 души, като възрастта им варира от 15 до 25 години. Членът на Якудза се оказал познат на момичето, но тъй като двамата тийнейджъри не са пълнолетни, имената им не са били разкрити.


Източник: Japan Today




bottom of page