top of page
  • Team BKNews

Японският град, който се обърна към ChatGPT, за да управлява общината му


Само 5 месеца, откакто беше пуснат, ChatGPT беше използван за писане на есета, на сватбени обети и проповеди. Сега един японски град се обръща за помощ към изкуствения интелект за нещо друго: управление на общината.


Град Yokosuka в японската централна префектура Kanagawa съобщи тази седмица, че ще започне да използва ChatGPT за административни задачи. В прессъобщение на сайта на общината се казва, че всички служители ще използват чатбота за „резюмиране на изречение, проверка на грешки и създаване на идеи".


Говорител на общината каза пред CNN, че са взели предвид кризата с населението.


Населението на Япония намалява от години, но наскоро премиерът предупреди, че "времето за създаване на потомство изтича" и Япония е "на косъм от това да не може да поддържа социалните си функции".


Yokosuka не е изключение. Очаква се населението на града от 376 171 души да продължи да намалява, като естествените причини се влошават от напускането на големите производители и недостатъчния туризъм


С ChatGPT, който ще се занимава с рутинните административни задачи, „персоналът ще може да се съсредоточи върху работа, която може да бъде извършена само от хора, прокарвайки напред подход, който носи щастие на нашите граждани“, се казва още.


Източник: CNN


bottom of page