top of page
  • bknmoni

Трима души бяха намушкани на входа на Токийския университет преди приемните изпити


Двама 18-годишни ученици от гимназията от префектура Чиба и 72-годишен мъж бяха намушкани от 17-годишен младеж на входа на университета в Токио.


Според полицията инцидентът е станал около 8:30 ч. на входа на университета в Bunkyo Ward, казват от Fuji TV. Полицията каза, че трите жертви са били намушкани в гърба. По-възрастният, който е бил университетски служител, е успял да потърси помощ от полицията.


Трите жертви са закарани в болница, където лекарите са заявили, че раните на учениците не са животозастрашаващи, но служителят ще трябва да претърпи операция.


Нападателят, ученик в гимназията от Нагоя, е бил арестуван за опит за убийство. Полицията каза, че не е дошъл, за да се яви на изпити. Той също така е предизвикал малък пожар в близост до метростанция Todaimae около 8:15 ч., който пожарникарите са потушавали около един час.


Пред полицията той е казал, че не се справя добре в училище и че е искал да предизвика инцидент, за да може да умре, съобщава Kyodo News. Заявил е, че е възнамерявал да се самоубие.


Националният център за научни изследвания в университета заяви, че 530 367 кандидати ще се явят на изпитите за 677 места в цялата страна в събота и неделя. Изпитите, които в университета в Токио положиха 3 700 студенти, започнаха навреме в 9:30 ч.


Източник: Japan Today

bottom of page