top of page
  • Team BKNews

Японският марионетен театър завладява български градове с „Дъщерята на самурая“


Театрална формация „Сенджу" ще запознае за пореден път българската публика с магията на кукления театър и мислено ще ви пренесе в Япония.


Спектакълът „Дъщерята на самурая“ ще посети Дряново на 30 август, Пловдив на 6 септември и Перник на 3 октомври. Той е с продължителност 45 минути и е базиран на японската народна приказка „Химе с голямата шапка”. Ето как е описан сюжетът:

Любовта е общовалидна ценност за всички култури. Тя е тази, която кара хората да вярват в красотата на живота и да таят надежда за по-добро.
През призмата на японската култура и похватите на марионетния театър „Такеда“ имате възможност да се запознаете с историята на Уме Купичката.
Никой не знае коя е Уме и защо носи на главата си огромна купичка за ориз. Единствен Итароу – най-малкият син на Шогуна – не ѝ се подиграва и става нейн приятел. Двамата се изправят пред различни препятствия, търсейки как да развалят магията на купичката. В пътя към развалянето на магията, благодарение на своята душевна чистота, Уме разкрива за зрителите и други добродетели като добрина, честност и отдаденост, които са общовалидни за всеки един човек. Поучителна и истинска, историята, която учи, че нашето щастие, зависи единствено от самите нас.

Пълна информация за датите, часовете и местата, на които спектакълът ще гостува, можете да видите тук:


Снимки: Росина Пенчева, Гергана Дамянова

Comentários


bottom of page