top of page
  • Team BKNews

Covid-19: Япония отново е отворена за туристи, но със стриктни правила


Neasa Ronayne планира да посети Япония за първи път тази година.


Тя е платила повече от 4 390 долара за 16-дневна обиколка, но под ограниченията на страната, свързани с Covid-19, не ѝ е позволено да обикаля сама.


Въпреки това Ronayne, която живее във Великобритания, все още е решена да направи пътуването.

Това ще бъде първият ми път в Япония и също така първият ми път в Азия. Очаквам го. Гледах Terrace House, за да науча някои фрази. - споделя тя

Тя не е единствената. Няколко туристически агенции казват, че виждат скок в запитванията за почивки в Япония, въпреки че строгите разпоредби на страната още държат настрана някои от посетителите.


Япония беше затворена за чуждестранни туристи от 2020 г. под някои от най-тежките ограничения, свързани с Covid-19. Дори сега, когато отвори границите в петък за туристи от близо 100 страни и региони, постави някои нови правила.


Например пътуващите трябва да са част от туристическа група. Те трябва да имат медицинска застраховка и да носят маски на всички публични места, включително навън.


Според правилата те трябва да избягват затворени пространства, претъпкани места и места с близък контакт.


По-рано през седмицата Японската туристическа агенция каза, че екскурзоводите трябва да придружават посетителите от “влизането до напускането“, като им напомнят за изискването да носят маски.


Все пак туристическите агенции заявяват, че се повишава интересът към посещение на страната.

За да компенсират загубеното време през последните две или повече години, пътниците нямат никакви притеснения в дългоочакваната си почивка, казва г-н Wong - говорител на Chan Brothers Travel.

Но не е сигурен кога първото пътуване към Япония от пандемията насам ще може да се осъществи:

Най-ранното тръгване евентуално ще бъде след средата на юли заради изискването за виза за всички пътници.

Източник: BBC

Comentarios


bottom of page