top of page
  • Team BKNews

Трима учители арестувани за насилие над деца в детска ясла


Три учителки, които са работели в детска ясла в Susono, префектура Shizuoka, бяха арестувани в неделя по подозрения за многократно насилие над малки деца.


Учителите бяха задържани часова след като полицията претърси частната ясла, последвайки разкритието в сряда, че са били замесени в 15 случая на насилие между юни и август, които включват държане на децата наобратно за краката и удряне на шамари.


Трите, които наскоро са напуснали яслата, признаха за насилственото поведение, което включва и събуване на панталоните им насила и размахване на нож за рязане по заплашителен начин, но твърдят, че е било с цел да дисциплинира децата.


Учителите са били сред 6-те, отговарящи за класа на едногодишните деца, в яслата Sakura Hoikuen. Полицията, която подозира, че насилието се е случвало постоянно, ще анализира иззетите документи.


Смята се, че претърсването е извършено от притеснение, че доказателствата ще бъдат унищожени, след като се разбрало, че яслата е накарала персонала да подпише клетва, че няма да разкрива какво е ставало в нея.


Полицията казва, че бившите учители са Sachi Miura, 30-годишна, Kaori Komatsu, 38-годишна, и Rie Hattori на 39. Те са арестувани за действията си срещу три пеленачета през юни.


Miura е заподозряна, че е бутнала момиче в лицето на 1 юни, докато Hattori предполагаемо е ударила момче по главата на 10 юни. Komatsu е заподозряна в държане на момче наобратно за краката на 27 юни.


Градът и общините в префектурата са започнали специален одит на яслата в събота, подлагайки на разпит ръководителя ѝ Toshihiko Sakurai, когото накарали да представи досиетата на тримата учители, според властите.


Вниманието се е насочило към насилието, след като градът е получил жалба в средата на август. Тя е стигнал до директора Sakurai за проверка, но случаят е държан в тайна над три месеца.


Източник: Japan Today



bottom of page