top of page
  • Team BKNews

Директорът на японска джей-поп компания се оттегли, след като призна обвинения към основателя


След месеци международно наблюдение и независимо разследване ръководителят на водещата японска джей-поп компания Johnny & Associates се оттегли в четвъртък, след като призна, че чичо ѝ, починалият основател на компанията, е извършвал сексуален тормоз над непълнолетни години наред.


Julie K Fujishima, племенницата на Johnny Kitagawa, съобщи, че напуска, по време на конференция в четвъртък, като каза, че компанията ще компенсира жертвите на тормоза на чичо ѝ.


За първи път компанията се обръща за скандала към медиите. Проблемът беше показан в документален филм на BBC тази година и получи свежо внимание през април, след като бивша звезда заяви, че той и много други млади мъже били насилвани от Kitagawa, който почина през 2019 г. на 87 години.


Fujishima ще бъде заменена от Noriyuki Higashiyama, един от водещите изпълнители в компанията, започнал певческата си кариера преди почти 40 години. Higashiyama се зарече да вземе мерки, за да предотврати такова насилие и да "отговори искрено", като компенсира жертвите.


Новината в четвъртък идва само седмица след независимо разследване, поръчано от агенцията.


След интервюирането на 41 души, включително жертви и други служители в компанията, експертната група заключи, че Kitagawa „многократно извършвал сексуално насилие за дълъг период от време“, вариращ от 50-те години на XX век до към 2010 г.


Повечето от жертвите били танцьори, познати като “Johnny’s Juniors”. Насилието се случвало на много места, включително дома на Kitagawa и тренировъчните лагери на компанията.


Източник: CNN

Commentaires


bottom of page