top of page
  • Team BKNews

Жена и родителите ѝ бяха арестувани за случая с обезглавения мъж в японски хотел


Японската полиция каза, че е арестувала жена и родителите ѝ за случая с обезглавяването в известен развлекателен район в японския град Sapporo, където обезглавен мъж беше открит в хотелска стая преди 3 седмици.


Полицията в Hokkaido каза, че в понеделник е арестувала Runa Tamura, 29, и баща ѝ Osamu Tamura, 59-годишен психиатър, по подозрение в планиране на обезглавяването на жертвата в хотелска стая и преместването на отрязаната глава в полунощ между 1 и 2 юли. Оттогава главата на жертвата - Hitoshi Ura, 62-годишен, липсваше.

Полицията е претърсила дума на заподозрените и е арестувала майката на главната заподозряна - Hiroko Tamura, 60-годишна почасова служителка, по подозрение, че е заговорничала със семейството си за пренасянето и съхраняването на главата в дома.


Не се съобщава как точно дъщерята и бащата са си сътрудничили. Полицията още разследва мотива и отказва да каже дали жената и жертвата са се познавали.


Допълва се, че е възможно Runa да е психично болен пациент. Медиите цитират съседи, които казват, че е имала затруднение в посещаването на училище и била уединена от детството си.


Kyodo News и други медии съобщават, че жертвата и другият човек, за когото се вярва, че е Runa Tamura, се чекирали в хотела в района Susukino, познат с хотелите си за кратък престой, наричани "любовни". Около 3 часа по-късно единият от тях е видян да си тръгва, носейки голям куфар.


Човекът, придружаващ жертвата, носел светло, женско облекло и шапка с голяма периферия, когато влязъл в хотела, но бил облечен в черно на излизане, казват от Kyodo, цитирайки неназовани разследващи източници.


Тялото на Ura било открито по-късно на 2 юли от служител в хотела, който проверил стаята, защото до следобеда никой не излязъл. Служителят открил жертвата във ваната. Никоя от вещите му не била в стаята и леглото изглеждало неизползвано.


Източник: AP News
תגובות


bottom of page