top of page
  • Team BKNews

България като аниме герой: как японски художници представиха страната ни?


Както проектът с кимоната, така и този е свързан с пренасянето на духа на Олимпийските игри, които бяха закрити днес, и японската култура.


"Световни знамена" включва страни, представени като самураи:

Самураите са уникални за Япония и искаме всички да опознаят традиционната японска култура. - казва създателят Kamaya Yamamoto.

Той започва да разучава значението, историята, цветовете и дизайна на знамето, а също и културата на съответната страна. Освен това са проведени и анкети в социалната мрежа, питайки хората кой е най-известният символ или обект от държавата.

Въпреки че инициативата звучи като промоционална кампания за Олимпийските игри в Токио, 15-те души, които стоят зад проекта, не получават пари за това и го правят в свободното си време.


Yamamoto допълва:

Признавам, че някои от героите може да са по стереотипи, защото са базирани на японската перспектива на света.

За всеки герой има описание на характера му, силните и слабите му страни, точно като герой във видеоигра. Това, разбира се, се отнася и за българския герой, който е наречен Стоичков /Хисао Куно/:

Ето как е описан:

Бялото е свобода, зеленото е изобилие, а червеното - кураж. Самураят носи шапка Eboshi с мотив на императорска корона. Клати главата си хоризонтално за "да" и вертикално за "не". Мотото му е: "Съединението прави силата".

На бойното поле увереният мъж, описан с това, че ухае на рози, дава инструкции и се хвърля в боя решително.

Освен това е роден на 3 март и е висок 181 см. Играе шоги, японски вариант на шаха, обича таратор, а и кисело мляко, носейки го в бутилка за вода.


Ако сте любопитни за героите на останалите държави, можете да ги видите тук:

Снимки: Worldflags


Comments


bottom of page