top of page
  • Team BKNews

Водещият Jang Sung Kyu съден след споделяне на паричната си награда с персонала


Телевизионната личност е съден, след като е споделил парите, които е спечелил от радиошоуто на MBC Good Morning FM.


Новината става ясна малко след като Jang Sung Kyu сподели, че е спечелил наградата “Excellent Radio Host”:

Каква чест за #GoodMorningFMJangSungKyu. Споделих наградата с тези, които наистина я заслужават. Преди с петимата от продуцентския екип и с петимата от продуцентския екип сега...и със стария ми мениджър Yong Woon, сегашния мениджър Young Seok, които винаги се грижат за мен...и макнето Chang Hyun, който никога не закъснява и винаги е до мен...Много ви благодаря за всички. #ChristmasGift, #PrizeMoneyFlex.

На 13 януари водещият публикува този скрийншот, който показва разговор между него и официален разследващ на случая:


Преведен скрийншот

Ето какво написа Jang Sung Kyu:

Приключих с разследването. В края на миналата година спечелих радио състезание и получих голямата награда от 5 млн. вона. Споделих я с хората около мен и ме съдят за това. Първоначално бях шокиран. Не мислех на парите като на мои, така че исках да направя нещо добро с тях.
Не очаквах нищо в замяна. Направих го като подарък. Предложих 2 млн. вона на четирима различни продуценти, но всичките отказаха, казвайки, че е против правилата. Те ми върнаха парите, след като ми благодариха.
Не бях на себе си. Бях толкова горд от действията си на споделяне на наградата, че го публикувах в социалната ми мрежа. Не осъзнах, че ще накарам другите да се почувстват некомфортно, нито осъзнах, че е противозаконно. Въпреки че имах добри намерения, сега знам, че не всичко може винаги да е добро. Ще работя дори по-усилено да бъда по-добър в развлекателната индустрия.
Резултатите от разследването още не са излезли. Но аз ще приема, каквото и да се реши. Към семейството ми, което получи парите: обещавам да поема пълна отговорност, че съм ви затруднил по някакъв начин. #I’mSorry

Настоящият южнокорейски Закон за неправомерно привличане и подкуп „забранява на държавни служители да приемат подаръци на стойност над 50 000 вона (около 45 щатски долара) или 100 000 вона (около 90 щатски долара) на закрити събития като сватби и погребения“. Приет през 2015 г., законът има за цел „превенция на корупцията и подкупите“.


Жестът на Jang Sung Kyu да „сподели“ паричната награда се превърна в нарушение на този закон, тъй като получателите всъщност са „държавни служители“ по дефиниция – MBC е обществена телевизионна компания.


Източник: Koreaboo

bottom of page