top of page
Team BKNews

Концертът на NCT 127 в Индонезия беше спрян заради блъскане и припаднали фенове

Актуализирано: 2.01.2023 г.


Снощи концертът на NCT 127 в Джакарта се изправи пред повече от една заплаха за безопасността.


На 4 ноември се състоя първият концерт в Джакарта от турнето им “Neo City: The Link”. Нещата започнаха зле още когато стана ясна заплаха за бомба преди концерта, но за щастие, полицията не е открила доказателство за каквито и да е бомби и експлозиви, след като внимателно е претърсила залата.


Проблемите обаче не свършват дотук. Първоначално концертът продължил без никакви проблеми, но към края на вечерта тълпата в секцията за правостоящи е започнала да се блъска напред към сцената.


След като забелязали опасната ситуация, членовете на NCT 127 неколкократно са призовали присъстващите да не се бутат и да отстъпят назад.


Групата дори спря изпълнението и прекъсна музиката в опит да достигне до тълпата, като Doyoung каза:

Най-важното е безопасността. Нека да обещаем да не се бутаме.

Haechan попита феновете в тълпата дали се чувстват зле и ако да, да вдигнат ръцете си, и предупреди персонала на залата за техните местоположения, за да могат да получат помощ.

За съжаление, въпреки усилията си, групата не успя да контролира тълпата и напусна сцената, като концертът свърши рано поради притеснения за безопасността. Според местната полиция най-малко 30 присъстващи от публиката са припаднали и впоследствие са били откарани в болница.


По-късно вечерта Dyandra Global Edutainment - организатори на концерта на групата в Джакарта - пуснаха следното изявление:

По-долу е обяснението ни относно спирането на концерта на NCT 127 на 4 ноември и съобщението за шоуто на 5 ноември.
Информирани сме за основните правила и процедури за безопасност предварително, както и за съветването на охраната ни да е в ред, докато шоуто тече. Но към края на шоуто изникна непредвидена ситуация.
Посетителите в секцията за правостоящи изглеждаха неорганизирани, което доведе до хаос и до спиране на концерта в името на безопасността им.
Благодарни сме, че никой не е ранен, но сме поставили за наш главен приоритет безопасността и сигурността на публиката и затова спирането на концерта беше неизбежно.
Дълбоко се извиняваме на всеки, дошъл за шоуто на първия ден, за това, че не е могъл да се наслади на концерта докрай.
Също така бихме искали да се извиним на всички членове на NCT 127 и на SM Entertainment, че не направихме желания концерт възможен.
За да компенсираме днешния инцидент и да предоставим най-доброто изживяване, ще добавим още парамедици и охранителен персонал за шоуто за втория ден.
Ще продължаваме да работим отблизо с местната полиция и ще работим усилено, за да избегнем каквито и да е инциденти.
Призоваваме утрешната публика да спази процедурите по безопасност по време на събитието.
Благодарим ви.

Източник: Soompi, Koreaboo

Comments


bottom of page