top of page
  • albenacacheva

Агенцията на IU разкрива актуална информация относно правните действия срещу злонамерени коментари


Агенцията EDAM Entertainment на IU предупреждава за хора, които създават злонамерени публикации.


На 13 декември EDAM Entertainment публикува официално изявление в профила си в социалната мрежа, в което се съобщава:

"От миналата година насам събрахме доказателства за извършители, които многократно са публикували злонамерени публикации, включително очевидни неверни факти, клевети и лични нападки срещу IU в редица анонимни общности, включително DC Inside, и подадохме жалба чрез адвокатската кантора Shinwon."

Според агенцията извършителите са признали всички обвинения чрез разследването и в резултат на това са били осъдени на глоба от 3 млн. вона (приблизително 2300 долара) за нарушаване на Закона за насърчаване използването на информационни и комуникационни мрежи и защита на информацията (клевета) и обида. От агенцията също така предупредиха, че ще продължат да предприемат най-строгите правни действия в рамките на политиката на нетърпимост.


Прочетете пълното изявление по-долу:

Здравейте. Това е EDAM Entertainment.
Първо, благодарим на феновете, които винаги изразяват подкрепата и любовта си към изпълнителите на EDAM Entertainment IU, Shin Se Kyung и WOODZ.
Както вече съобщихме чрез няколко известия, редовно предприемаме правни действия срещу създателите на злонамерени публикации като лични нападки, обиди, клевети, злонамерени твърдения, разпространение на невярна информация и нарушаване на личния живот.
В тази връзка събираме и допълваме доказателствата за злонамерени публикации, включително от предишни случаи, за да предотвратим допълнителни щети, като извършваме самонаблюдение и работим с адвокатска кантора, за да разработим задълбочени контрамерки за защита на правата и интересите на артистите.
От миналата година насам сме събрали доказателства за извършители, които многократно са разпространявали злонамерени публикации, включително явни неверни факти, клевети и лични нападки срещу IU в редица анонимни общности, включително DC Inside, и сме подали жалба чрез адвокатската кантора Shinwon.
По време на този процес извършителите многократно отправяха обиди и се държаха злонамерено по един и същи начин, въпреки че разследването продължаваше, затова събрахме всички тези постове и предоставихме допълнителни данни на разследващата агенция.
В хода на разследването извършителят призна всички обвинения и в резултат на това беше осъден на глоба в размер на 3 милиона вона (приблизително 2300 долара) за нарушаване на Закона за насърчаване на използването на информационните и комуникационните мрежи и защита на информацията (клевета) и обида. Ако същото престъпление се повтори след това решение, ще продължим да предприемаме най-строги правни действия в рамките на политиката на нулева толерантност.
В допълнение към това, независимо от времето, планираме да предприемем строги мерки, за да гарантираме строги правни наказания за тези, които злоупотребяват с анонимността си и извършват злонамерени деяния срещу нашите артисти в различни платформи. Ясно заявяваме, че в този процес няма да има споразумение или снизхождение.
Въпреки че е трудно да разкрием конкретния процес и напредък по молба на разследващата агенция, ние продължаваме да предприемаме правни действия.
Докладите и данните от феновете са от голяма полза при наблюдението на злонамерени публикации. Въпреки че не можем да си представим как се чувстват феновете, които виждат тези безразборни критики и злонамерени коментари към любимите си артисти, EDAM Entertainment обещава да направи всичко възможно до деня, в който злонамерените коментари бъдат премахнати завинаги.
И накрая, EDAM Entertainment ще положи всички усилия, за да може всички мили думи да достигнат до IU, Shin Se Kyung, WOODZ и феновете. Благодарим ви.

Източник: Soompi

bottom of page