top of page
  • Team BKNews

IU и Kim Go Eun с щедри дарения за пострадалите от горския пожар


В петък, 4 март, огромен горски пожар избухна в източното южнокорейско крайбрежие на планина до морския град Uljin в провинция Северен Gyeongsang. Той се разпространи до близкия град Samcheok в провинция Gangwon, унищожи стотици домове и доведе до евакуирането на хиляди хора.


На 5 март асоциацията Hope Bridge към Националната помощ при бедствия заяви, че IU е дарила 100 млн. вона за временно настаняване на жертвите от пожара. IU е направила дарението, след като е научила за горския пожар и внимателно е помислила от каква помощ се нуждаят жертвите най-много. Средствата ще отидат за изграждане на временни домове за семействата, които са изгубили къщите си в пожара и няма къде да отидат.


Генералният секретар на асоциацията Hope Bridge, който отиде в Uljin веднага след избухването на пожара, заяви:

В ситуация, в която много жертви страдат, след като изгубиха домовете си сред внезапния пожар, добросърдечната помощ на IU ще ни помогне да ги подкрепим с нещата, от които се нуждаят, докато се завърнат към ежедневието си.

IU редовно прави дарения за значими каузи и за подпомагане при бедствени ситуации като наводнения или COVID-19.


Актрисата Kim Go Eun също е направила дарение към асоциацията на стойност 50 млн. вона в помощ на жертвите и възстановяването на региона. Тя сподели:

Много съм притеснена за хората, които са изгубили домовете си заради пожара. Надявам се той бързо да бъде потушен и да не се разпространява повече. Надявам се и че това може да бъде топла помощ за местните, които са жертви, както и за пожарникарите.

Kim Go Eun направи дарение на провинция Gangwon заради планинския пожар през 2019 г. и на семействата с ниски доходи заради COVID-19 през 2020 г. Тя също направи дарение към Сеулската университетска болница за Деня на детето през 2021 г.


Източник: Soompi

Comments


bottom of page