top of page
  • prjctreverse

Initial’L се разпадат след последното си изпълнение


Вижуъл кей групата Initial’L ще се разпадне след последния концерт на живо в Shibuya STAR LOUNGE на 29 май 2022 г.


Официалното изявление на групата не предоставя контекст, просто заявява, че Initial’L ще се разпаднат след последното си изпълнение на живо. Някои от членовете на групата обаче предоставиха коментари с прозрение за ситуацията, някои от тях оптимистични, други дълбоко лични.


Изявление от Initial’L:

Искаме да ви благодарим, че винаги подкрепяте Initial’L.
След като говорихме с всички членове, решихме да се разпаднем след изпълнението в Shibuya STAR LOUNGE на 29 май 2022 г. (неделя).
Освен това, що се отнася до концерта за Hiyuu, който беше отложен, беше решено да бъде отменен изцяло, защото се оказа трудно да коригираме нашите графици, за да съвпадне с неговия.
Ще дадем всичко от себе си при последното ни оставащо изпълнение, така че нека сложим край на Initial’L на сцената.

Китаристът Zero:

Точно както беше заявено в официалното изяление, ще се разпаднем след 29 май 2022 г. Ако започна от заключението, нека кажем, че се случиха много неща, което доведе до критична липса на мотивация.
Всички членове мислеха да напуснат бандата и дори за разпадане, но някак не можехме да го изречем...досега.
Има много причини, обясняващи това решение, но ще говоря само за нещата, свързани с мен от моята гледна точка.
Не съм човек, който може да обяснява нещата със стил, и парадирането определено не отива на характера ми, но като изпълнител, ще се опитам да се изразя по най-уважителния начин спрямо всички.
Точно както преди, ако започна от края, бандата не се разпада с омраза, аз все още обичам музиката и другите членове. Работата е там, че горивото, което движеше сърцето ми, за да продължа с бандата, свърши. По време на пандемията свободното ми време се увеличи и имах време отново да мисля и да преоткрия себе си.
Чувствам се зле за хората, които ме подкрепяха, но тогава, когато стоях на сцената по време на тази емоционална буря, всичко, което исках, беше да проясня мислите си и да реша дали да продължа, или да спра.
Опитах много различни неща, докато решавах. Мислех си, че ако изпълнявах в участия, от които наистина исках да съм част, това ще увеличи мотивацията ми. Изпълнявах като поддържащ член и пращах песни. Не исках да се дистанцирам от музиката, и то на всяка цена.
Говорих с много приятели и старши и мислих много. Сега като се замисля, да си в банда със същите членове от 10 години и повече, е нещо изключително трудно и може би изгубих пътя си, защото разчитах на тях прекалено много.
Е, всъщност исках да разчитам на тях. Но през това дълго време ние, заедно като банда, преминахме през много щастливи и тъжни неща.
Когато обсъждахме разпадането, разбира се, че нещо вътре в мен чувстваше, че все още можем да продължим, но не го казах.
Първото нещо, което си помислих, беше, че значимото не е музиката, която лично исках да правя, а какво ще стане с живота на всеки член от сега нататък.
Що се отнася до мен, още мога да мисля какво искам да правя след това. Вътрешно просто трябва да си кажа: "Да правим музика!" И по един или друг начин ще го направя, затова също така предложих да се разпаднем.
Ето защо за последното ни шоу искам да се смея и да се забавлявам, искам да говоря много и дълго, всичко е наред и ако плачем, но накрая искам да мога да кажа: "Това беше толкова забавно!!!!"
След това искам да продължите да подкрепяте другите членове в живота им.
Край на сериозното! От утре искам да публикувам някои безсмислени сторита! Защото не искам да се разстройвам или да ви разстройвам!
Много съжалявам за внезапното изявление, но не искам да съжалявам докрай, все пак е последният път! Ще дам най-доброто от себе си и ще продължа, предварително ви благодаря за подкрепата!

Барабанистът Ichiro:

Извинете за внезапното изявление. Съжалявам, че не успях да свиря на концерта за Hii-kun. Не знам какво да кажа. След като получих много окуражителни думи от различни хора, ще завърша това. Ще направим най-готиния концерт в историята на бандата изобщо. Благодаря ви.

Китаристът Satoshi:

Един ден бандите изчезват внезапно. Това ги прави готини. Но в същото време дойде време животът ни да се промени и краят дойде.
Съжалявам, че не можем да изпълняваме на концерта за Hii-kun. Наистина сме уморени. Има толкова неща, които искам да ви кажа, но на финалната ни сцена искам да ви дам най-доброто "благодаря!!".

Източник: jrocknews


bottom of page