top of page
  • Team BKNews

Двама мъже арестувани заради тормоз на южнокорейски лайвстриймър


Полицията в Мумбай, Индия, е арестувала двама мъже за тормоз над южнокорейска жена по време на живо излъчване.


Инцидентът е станал във вторник вечерта, докато Hyojeong Park, позната като Mhyochi в социалната мрежа, вървяла из града.


Видеото показва как един от мъжете слага ръката си около г-ца Park, 24-годишна, и я целува по бузата.


Мъжете са обвинени в сексуален тормоз, съобщава агенция ANI.


Park, която има над 12 хил. последователи в Twitch, обикновено публикува видеа, в които играе видеоигри и опитва храна.


Тя е в Индия от няколко седмици и документира преживяванията си чрез влогове.

Във вторник тя се разхождала в квартала Khar в Мумбай, докато общувала с последователите си и хора на улицата, когато я приближава мъж.


Видеото в Twitch показва как мъжът я хваща за ръката и се опитва да я качи на мотора си, както и се опитва да я целуне по бузата.


Г-ца Park, видимо смутена, успява да се отдалечи, казвайки, че "е време да се прибира". Но мъжът и приятелят му я последват с мотора и искат телефонния ѝ номер.


Накрая друг мъж пресича улицата, за да ѝ помогне, и ги моли да спрат. Видеото също показва как тя бяга към хотел, където го приключва, след като казва, че е в безопасност.


По-късно тя сподели клип на инцидента като стори в Инстаграм, като каза, че е опитала "да не ескалира ситуацията". Тя допълни, че някои коментатори я обвинили за тормоза, защото се държала "твърде приятелски" и продължила разговора с мъжа, когато я доближил. Другите обаче я защитиха и я помолиха да докладва инцидента на полицията.


В сряда потребител в Туитър сподели клипа и нарече поведението отвратително, като тагна полицията в Мумбай с думите, че станалото не може да остане ненаказано.


Полицията се е свързала с потребителя и г-ца Park за повече подробности и по-късно съобщи, че мъжете са били арестувани.


Източник: BBC


Comments


bottom of page